Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van disndag 16 november

Alkmaar, 16-11-2010 o 15.15 uur

Overval op supermarkt woensdagavond in opsporingsprogramma Ter Plaatse (tevens homepagebericht)

Alkmaar, dinsdag 16 november 2010.

Het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland besteedt woensdagavond 17 november aandacht aan een overval op de C1000 supermarkt op zaterdag 6 februari van dit jaar.

Rond 06.45 uur wilden de eerste medewerkers de supermarkt binnengaan. Er sprongen op dat moment vier jongens uit de bosjes die hen onder bedreiging van een vuurwapen naar binnen dwongen te gaan. De filiaalmanager werd gedwongen de kluis te openen. Nadat de overvallers geld hadden buit gemaakt vluchtten zij door dezelfde ingang weer naar buiten. Zij zijn via een bruggetje de Koggewaard op gerend, waar ze vermoedelijk in een vluchtauto zijn gestapt. De politie heeft nieuwe aanwijzingen in dit onderzoek en roept de hulp van het publiek in bij de opsporing van de daders.

Ter Plaatse wordt uitgezonden op woensdagavond 17 november vanaf 17.20 uur en wordt elk uur herhaald. De herhaling is ook te zien op donderdag 18 november.

Aanhouding na zware mishandeling moeder door dochter

Den Helder, maandag 15 november 2010.

Rond 08.30 uur kreeg een 39-jarige moeder in een woning in Tuindorp ruzie met haar thuiswonende 19-jarige dochter. Hierbij kreeg de vrouw een klap met een kandelaar waardoor ze een bloedende hoofdwond opliep. Ze werd vervoerd naar het Geminiziekenhuis waar ze ter observatie werd opgenomen. De dochter kon later op de dag door de politie als verdachte worden aangehouden. Ze is in verband met een nader onderzoek in verzekering gesteld.

Mishandeling

Den Helder, maandag 15 november 2010.

Rond 10.30 uur heeft de politie een 51-jarige bouwvakker uit Den Helder aangehouden in winkelcentrum Vrede en Vrijheid aan de Baljuwstraat. De man had zich geërgerd aan een groepje door het centrum fietsende jongens en had één van hen bij de arm gegrepen. Deze 14-jarige jongen uit Den Helder gaf een grote mond waarna de man hem uit boosheid een klap met zijn vlakke hand in zijn gezicht gaf.

De jongen pikte dit niet en schakelde de politie in. Nadat de verdachte aan het bureau een verklaring had afgelegd werd hij met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Ex-vriend aangehouden na bedreiging en vernieling

Den Helder, maandag 15 november 2010.

Aan het eind van de middag is de politie geroepen bij een adres in de stad waar een 18-jarige ex-vriend een stoel, een tafel en een ruit van een woning had vernield. De man had zijn ex-meisje bedreigd bij de woning van haar ouders. Toen agenten kwamen was de verdachte verwenen maar hij meldde zich later op de avond aan het bureau. Hij is in verband met een nader onderzoek aangehouden en in verzekering gesteld.

Gestolen fiets aangetroffen bij verlichtingscontrole

Westerblokker, maandag 15 november 2010.

Rond 19.40 uur werd een 40-jarige man uit Oosterblokker met zijn fiets aangehouden op de Oosterblokker. Het ringslot van de fiets was vernield en het karretje bleek van diefstal afkomstig te zijn. De fiets is in beslag genomen en tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt waarna hij in de loop van de avond is heengezonden.

Verdachte van poging inbraak aangehouden

Den Helder, dinsdag 16 november 2010.

Rond 02.45 uur kreeg de politie een telefoontje van een bewoner van een huis aan de Krugerstraat. Hij had bij het uitlaten van zijn hond een man in de steeg betrapt die mogelijk over een schutting wilde klimmen om in te breken.

De politie heeft de man overgenomen. Het ging om een 27-jarige Spanjaard zonder vaste woon- of verblijfplaats. Toen de agenten hem fouilleerden bleek hij 15 gram wiet bij zich te hebben. Dit werd in beslag genomen. Hij had geen inbrekersspullen bij zich.

De vreemdeling verklaarde vanmiddag dat hij na aankomst in Den Helder door het centrum was gaan wandelen. Op de Krugerstraat werd hij geconfronteerd met de hond waarna hij uit bangheid over de schutting klom.

Hij is met een proces-verbaal op zak en zonder wiet in de loop van de middag heengezonden.

Auto uitgebrand

Sint Pancras, maandag 15 november 2010.

Rond 19.40 uur werd een brand ontdekt in een personenauto geparkeerd op het Daalmeerpad. De eigenaresse was kort ervoor met de auto thuis gekomen. De brandweer die het vuur heeft geblust kon niet voorkomen dat het voertuig verloren ging. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Uit de bocht over de kop

Den Helder, maandag 15 november 2010.

Rond 10.15 uur ontstond er een eenzijdig ongeval op de verlengde Zuiderhaaks waarbij een 20-jarige automobilist uit Den Helder gewond raakte. De man had vermoedelijk door hoge snelheid in een bocht de macht over zijn stuur verloren. Hij was door de berm tegen een lichtmast aangereden en sloeg vervolgens bij een heuveltje over de kop. Zijn auto raakte total loss en hij werd zelf ter observatie een nachtje opgenomen in het Geminiziekenhuis. De politie heeft zijn rijbewijs ingenomen wegens gevaarlijk rijgedrag.

Snelheidscontrole

De Cocksdorp (Texel), maandag 15 november 2010.

Vanwege klachten van omwonenden heeft de politie in de middaguren een kleine snelheidscontrole gehouden op de Hoofdweg. Van de 15 passanten reden er 3 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 106 km/u daar waar 80 maximaal is toegestaan. Dit bleek overigens te gaan om een man die zelf aan de Hoofdweg woont.

Verkeerscontrole

Alkmaar, maandag 15 november 2010.

In de ochtenduren heeft de politie een algemene verkeerscontrole gehouden op de Zeswielen en de Vondelstraat. Daarbij werden 13 bonnen uitgeschreven ondermeer wegens het rijden zonder gordel (8 maal), niet handsfree bellen en het rijden met een ongeldig rijbewijs.

Fietsverlichtingscontrole

Wieringerwerf, maandag 15 november 2010.

De politie heeft het in eerdere door de media gepubliceerde berichten al laten weten; agenten controleren of de fietsverlichting in orde is om ongelukken te voorkomen.

Tijdens een controle in de avonduren op ondermeer de Westerterpweg in Wieringerwerf en de Kerkweg in Anna Paulowna kregen 11 fietsers een bon van 35 euro omdat de verlichting van hun fiets niet in orde was.

Landelijk is gebleken dat 70% van de fietsers goed te zien is, al dan niet met behulp van losse (niet knipperende) lampjes. In de categorie 13 t/m 25 jaar is dit slechts 50 %.

Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat is eind oktober de jaarlijkse campagne weer gestart, gericht op jongeren. Voor meer informatie de campagne kun je kijken op de site: http://www.valopmetjefiets.nl/

Auto te water, inzittenden gered

Schagerbrug, maandag 15 november 2010.

Rond 16.20 uur belandde de auto van een 40-jarige vrouw uit Sint Maartensvlotbrug in het water van de Grote Sloot. Zij kon er, met een kind, uit bevrijd worden door een hulpvaardige oom, uit Schagen.

Die oom sleepte de auto van de vrouw, met haar achter het stuur, naar de garage voor een reparatie. De oom moest remmen. De vrouw schrok daarvan en wilde niet achterop zijn auto rijden. Vandaar dat ze de berm en de sloot in stuurde. De oom ging te water om de vrouw en haar kind uit hun benarde positie te bevrijden.

Bereikbaarheid politie Texel

Texel, dinsdag 16 november 2010.

Tijdens de dorpenrondes die de gemeente jaarlijks houdt zijn er vragen gesteld over de openingstijden van het bureau aan de Pontweg 104 en de bereikbaarheid van de politie in het algemeen. Onder de bevolking is hier onduidelijkheid over.

Groepchef op het eiland is Jan Kamperman. Hij zegt hierover het volgende: Sinds de komst van het nieuwe bureau in 2009 zijn de openingstijden verruimd. Het bureau is op werkdagen van maandag tot en met vrijdag iedere morgen geopend van 09.00 tot 12.00 uur. Ik begrijp dat inwoners graag nog ruimere openingstijden willen zien maar het is niet efficiënt om politiemensen binnen te houden. Echte veiligheid wordt bereikt door inzet van politie op plaatsen en tijdstippen waar dat nodig is.

Contact 24 uur per dag mogelijk

Kamperman wijst ook op de vele mogelijkheden om met de politie in contact te komen: We reageren snel op meldingen en bij noodoproepen via 112 zijn we vrijwel altijd binnen 15 minuten ter plaatse. Onze telefonische bereikbaarheid is 24 uur per dag gewaarborgd door de Politieservicelijn (0900-8844), waar dagelijks zo'n 800 mensen uit de regio Noord-Holland Noord naartoe bellen voor minder dringende zaken. Mensen krijgen daar direct een antwoord op hun vraag of worden naar de juiste persoon doorverbonden.

Aangifte doen

Kamperman vervolgt: De mogelijkheden om aangifte te doen zijn ook talrijk. Deze worden ook aangegeven via een televisiescherm bij het bureau aan de Pontweg. Het kan via politie.nl op internet. Vaak kan het ook telefonisch of kan een afspraak gemaakt worden om aangifte te doen op het bureau via 0900-8844 en soms kan er ook politie langs komen op een aangifte op te nemen, bijvoorbeeld bij woninginbraak.

Service

Kamperman tot slot: De politie beschikt ook over een aangiftevolgservice, waarbij mensen die digitaal aangifte hebben gedaan via internet kunnen zien wat er met hun aangifte gebeurt. Verder is er nog de Service aan Melders die inhoudt dat bellers worden teruggebeld met het resultaat van hun melding en kunnen mensen nog via onze site http://www.politie.nl/Noord-Holland_Noord/ per mail in contact met ons komen.