Gemeente Mook & Middelaar


Voorlopig tv-advies aan UPC voor de periode van juli 2011 tot juli 2012

Â
Culturele zender BravaNL in voorlopig adviesDe programmaraad heeft op 11 november jl. besloten om in overleg met UPC voor het hele werkgebied één advies op te stellen. Tot nog toe stelde de programmaraad drie adviezen op. Dit is uit technisch oogpunt niet meer noodzakelijk, nu de kabelnetwerken in alle gemeenten nagenoeg dezelfde capaciteit hebben.

De meeste zenders die in de drie adviezen zaten komen terug in het nieuwe advies. Er is één nieuwe zender in opgenomen: BravaNL die voornamelijk concerten met klassieke muziek, operaâs en ballet uitzendt. De programmaâs worden niet onderbroken door commercials. Deze zender was al eerder geadviseerd maar technische problemen bij UPC maakten doorgifte onmogelijk. Om deze reden was Arte in het advies voor Arnhem/Nijmegen opgenomen. Deze zender moet nu plaats maken voor BravaNL. Of de zender in het analoge basispakket blijft is een zaak van UPC. Hij wordt wel doorgegeven in het digitale pakket

Het advies geldt voor het hele werkgebied van de programmaraad, t.w. de gemeenten Arnhem, Nijmegen, Duiven, Westervoort, Groesbeek, Millingen aan de Rijn, Mook en Middelaar, Ubbergen, Buren, Druten, Lingewaard, Maasdriel, Neerijnen, Overbetuwe, Zaltbommel, Beuningen, West Maas en Waal, Geldermalsen, Wijchen, Lingewaal, Nederbetuwe en Tiel.

Het advies heeft een voorlopige status. Kijkers in deze regio kunnen tot 9 januari a.s. reageren op het advies. Mede aan de hand van de reacties zal de programmaraad op 27 januari a.s. het definitieve advies voor UPC vaststellen.

Het gehele advies staat op de website van de programmaraad: www.programmaraadgelderlandzuid.nl