Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 16-11-2010

Vier gewonden bij frontale botsing provinciale weg Terheijden (update)

TERHEIJDEN: Bij een verkeersongeval maandagmiddag 15 november 2010 op de Nieuwe Bredase Baan (provinciale weg tussen Breda-Noord en
Terheijden) zijn vier mensen gewond geraakt. Een Bredase vrouw (32) met haar twee jonge kinderen (tweeling van bijna 2 jaar) kwam kort voor 16.00 uur met haar auto (Hyundia Trajet) vanuit de richting Terheijden kort voor de brug op de verkeerde weghelft terecht. Daarbij botste zij frontaal op een andere auto en raakte daarna nog een andere auto. Door de botsing vloog haar auto in brand. Omstanders konden de moeder en haar tweeling tijdig in veiligheid brengen.

Direct na de melding rukten de hulpdiensten met groot materieel uit. Zo kwamen er twee traumahelikopters en vier ambulances ter plaatse. De twee kinderen raakten zwaargewond. Een van de slachtoffertjes ging per traumahelikopter naar het Erasmusziekenhuis in Rotterdam. Hij had vermoedelijk hersenletsel opgelopen bij het ongeval. Zijn even oude broertje en zijn moeder werden per ambulance naar hetzelfde in Rotterdam gebracht. De bestuurster van de Volvo waar de moeder frontaal tegenaan reed, betrof een 64 jarige vrouw uit Terheijden. Zij is gewond overgebracht naar het Amphia ziekenhuis (locatie Molengracht) in Breda. Bij het ongeval was ook nog een Opel Corsa betrokken. De bestuurster van dit voertuig kwam met schrik vrij.
Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten fotos van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Te snel over de Midden Brabant weg: rijbewijs ingevorderd

KAATSHEUVEL: Op maandag 15 november 2010, hielden agenten van het Verkeershand-havingsteam van de politie Midden en West Brabant een snelheidscontrole op de Midden-Brabantweg. Om 21.10 uur kwam een 27-jarige Belg aangereden in een Nissan GT. Met behulp van de Laser Gun werd zijn snelheid vastgesteld op 174 km/u waar 100 km per uur is toegestaan. Deze forse overschrijding was reden om het rijbewijs van de overtreder meteen in te vorderen. Daarnaast kreeg hij proces-verbaal.

Inbreekwerktuigen en drugs

WERKENDAM: De politie maakte in de nacht van maandag 15 november op dinsdag 16 november proces-verbaal op tegen een 32-jarige man uit Oud Gastel. Hij werd onder verdachte omstandigheden gesignaleerd op het industrieterrein (Bruine Kilweg) in Werkendam en reed daarna de A-27 op. Bij de afrit Raamsdonksveer werd hij gecontroleerd. In de auto trof de politie inbrekersgereedschap en 4 injectiespuiten en een klein flesje met een lichtgele doorzichtige vloeistof. Vermoedelijk gaat het om verdovende middelen. Nader onderzoek moet dit definitief uitwijzen. Het gereedschap en de onbekende vloeistof zijn in beslag genomen. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Zakkenroller actief in Oosterhout

OOSTERHOUT: Een 73-jarige inwoonster van Oosterhout werd dinsdag 16 november 2010 slachtoffer van zakkenrollerij. De vrouw was rond 13.30 uur aan het winkelen in Arendstraat. Bij een kledingzaak parkeerde ze haar scootmobiel en ging de winkel in. Bij de kassa bleek dat haar portemonnee gerold was. De vrouw kon zich herinneren dat er in de winkel een onbekende man tegen haar opgebotst was. In de portemonnee zat alleen wat muntgeld en een bankpas. De bankpas werd meteen geblokkeerd om onrechtmatige betalingen of geldopnames te voorkomen. De politie heeft een aangifte van de gedupeerde vrouw opgenomen

Zakkenrollers slaan vaak en op veel plaatsen toe. Juist wanneer u het naar uw zin heeft of druk bezig bent, slaat de zakkenroller toe. Natuurlijk houdt de politie toezicht en spoort zij zakkenrollers actief op. Zelf kunt u ook het nodige doen:

Doe uw portemonnee in uw binnenzak of halstasje, niet in uw jas- of achterzak. Leg dit soort spullen nooit voor het grijpen bovenin uw tas.

Let goed op uw hand- of schoudertas en houd deze voor u. Zorg dat uw tas altijd dicht is.
Let op wanneer uw aandacht wordt afgeleid (iemand loopt tegen u aan of een onbekende spreekt u aan). Een eventuele handlanger maakt daar gebruik van en slaat zijn slag.
Voorkom dat mensen tijdens het pinnen in winkels en bij automaten meekijken en laat u niet afleiden. Zorg dat alleen u de pincode weet en schrijf de pincode nooit op.
Neem nooit meer geld mee dan u denkt nodig te hebben. Verdeel grote hoeveelheden geld over verschillende opbergplaatsen.
Als u toch slachtoffer wordt van zakkenrollers, waarschuw dan omstanders en vervolgens de politie. Uiteraard helpt u de politie als u een goed signalement kunt geven van de verdachte persoon.
Vluchtrichting en het eventueel gebruikte vervoermiddel zijn daarbij ook belangrijk.
Voor vragen en advies kunt u terecht bij uw wijkagent.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 16-11-2010 16:15 | © Regio Midden en West Brabant |