Dutch Game Awards: Uitreiking belangrijkste prijzen gameindustrie

16/11/2010 16:31

Dutch Game Awards

AMERSFOORT -- Komende donderdag vindt tijdens het gamecongres ' Game in the City' de uitreiking plaats van de Dutch Game Awards, de belangrijkste prijzen voor games van Nederlandse bodem. In 12 categorieën zijn in totaal 36 games genomineerd.

De winnaars zijn gekozen door een jury bestaande uit gamesindustrie-professionals. Ze krijgen de prijs, een plexiglazen uil ontworpen door kunstenaar Anders Wolhar, overhandigd tijdens een groots diner, georganiseerd door het congres Game in the City en het vakblad voor de gamesindustrie, Control. De lezers van dat blad kiezen de winnaar van de dertiende prijs die avond: de Control Industry Award, de prijs voor beste over-all gamesproductie uit Nederland.

Opvallende kanshebbers

Het is de derde keer dat de Dutch Game Awards worden uitgereikt. Eerdere winnaars zijn onder andere de wereldwijde successen van Guerrilla Games (Killzone 2), Triumph Studios (Overlord) en Ronimo Games (Swords?). Dit jaar is de meest opvallende genomineerde het inmiddels failliete Playlogic Games Factory met, Fairytale Fights, een komische en bloederige variant op talloze bekende sprookjes voor PlayStation 3 en Xbox 360. Een andere grote kanshebber is Greed Corp van de Amsterdamse studio W!Games (dit bedrijf is onlangs opgegaan in de Vanguard Entertainment Group, een nieuwe onderneming van onder meer Lost Boys-oprichter Michel Mol).

Meest genomineerde gamestudio

De meest genomineerde studio is Xform uit Utrecht. Het innovatieve Adidas Neighborhood, dat de speler bestuurt door een (Adidas) schoen voor zijn webcam te houden en de online racegameBurning Rubber 3 zijn door de jury als kanshebber aangemerkt in de categorieën Best Online, Best Visual Design en Best Advergame. De studio trad afgelopen jaar voor het eerst in haar bestaan ook op als uitgever en dat spel - Flipper voor de DS - kreeg prompt een nominatie voor Best Handheld (het spel is ontwikkeld door Goodbye Galaxy Games).

Voor Best Serious Games - een genre waarin Nederland traditioneel erg sterk is - moest de jury kiezen uit maar liefst twintig inzendingen. De drie nominaties zijn uiteindelijk gegaan naar een medische game (Vogels!), een educatief spel (Mijn naam is Haas) en een spel dat recruiters helpt nieuw talent te ontdekken voor een groot

advocatenkantoor (Houthoff Buruma: The Game).

Aanvullende informatie

Game in the City / Dutch Game Awards is een initatiatief van Amersfoort Creatieve Stad in samenwerking met partners als Dutch Games Association, Dutch Game Garden, Gamefonds, Immovator, Syntens en Control Magazine.

Het congres Game in the City wordt op 18 en 19 november gehouden op de Wagenwerkplaats in Amersfoort.

Meer informatie over:


- het congres Game in the City: http://www.gameinthecity.nl


- de Dutch Game Awards 2010: http://www.dutchgameawards.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.gameinthecity.nl