Politie Hollands Midden

Gouda - Drugsdealers aangehouden

Openbaar ministerie Gouda, 16-11-2010 o De politie heeft vrijdag 12 november een 25-jarige man uit Gouda aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. De politie was enkele weken geleden een onderzoek gestart naar de vermoedelijke drugshandel.

Met ongeveer dertig politiefunctionarissen en met ondersteuning van een speurhond werd vrijdag een actiedag gehouden. Nadat gezien was hoe de drugs verkocht werd zijn eerst twee afnemers aangehouden. Beiden hadden enkele zakjes drugs in bezit. Deze twee afnemers, een 36-jarige Gouwenaar en een 34-jarige Reeuwijker, zijn na verhoor weer heengezonden. De 25-jarige verdachte werd in zijn auto op de Henegouwerweg in Waddinxveen aangehouden. Bij hem werden veertien zakjes drugs en een hoeveelheid geld aangetroffen. Gedurende het weekend werden meerdere afnemers gehoord. De politie heeft hen aangeboden ze in contact te brengen met de GGD om van de drugs af te komen.

Doorzoeking in woning Na een doorzoeking in zijn woning onder leiding van de rechter-commissaris werden nog eens vijfendertig zakjes drugs en geld gevonden. Zondag 14 november werd een tweede verdachte, een 26-jarige Gouwenaar, van handel in drugs aangehouden. Uit onderzoek blijkt dat deze verdachten de verdovende middelen op verschillende afgesproken locaties in Gouda, afleverden. De verdachten zijn maandag 15 november voorgeleid bij justitie en zijn door de rechter commissaris voor veertien dagen in bewaring gesteld.

Drugshandel en drugsgebruik gaat ten koste van de leefbaarheid van de woonomgeving. De politie wil de drugsoverlast terugdringen en de veiligheid vergroten. De politie vraagt vermoedens van drugshandel te melden via 0900 8844 of via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Stocteam De dertig politiefunctionarissen die bij de actie betrokken waren maken deel uit van het STOC-team. Het STOC-team (stelselmatig tackelen van overlastgevende criminelen) is een onderzoeksteam van rechercheurs en agenten van de politie Gouda. Het team werkt persoonsgericht, wat wil zeggen dat potentiële daders langere tijd in beeld gehouden worden.