UWV


UWV helpt 750 medewerkers Klantencontact aan vakdiploma

16 november 2010

UWV Klantencontact investeert met erkende leerwerktrajecten in nieuwe arbeidskrachten zodat zij gekwalificeerd kunnen uitstromen naar de arbeidsmarkt. Sinds de oprichting in 2003 heeft UWV al 750 medewerkers opgeleid tot gediplomeerd klant contact medewerker. De 750e gediplomeerde krijgt op woensdag 17 november in Groningen zijn diploma uitgereikt.

UWV Klantencontact
UWV Klantencontact is het contact center van UWV en handelt de telefonie af van klanten en werkgevers. Met 1200 medewerkers, 9 vestigingen en 8,5 miljoen gesprekken per jaar is het één van de grootste callcenters van Nederland. Sinds de oprichting in 2003 heeft UWV zich sterk gemaakt voor het bieden van kansen aan mensen die moeite hebben met het vinden van een baan. Bijvoorbeeld omdat ze langere tijd uit het arbeidsproces zijn geweest of niet de juiste opleidingen hebben genoten. Tenminste de helft van de mensen die bij UWV Klantencontact aangenomen wordt, heeft een afstand tot de arbeidsmarkt.

Een leven lang leren
Nieuwe medewerkers doorlopen verplicht een eenjarige vakopleiding tot klant contact medewerker op MBO3-niveau. Via het concept van `een leven lang leren' mogen zij daarnaast vrijwillig verder leren voor een MBO4- of HBO-diploma. Door de combinatie leren en werken ontwikkelen zij zich binnen drie tot vijf jaar tot aantrekkelijke werknemers voor andere bedrijven. Hiervoor is een samenwerkingsverband gesloten met de uitzendorganisaties Adecco, Randstad Callflex en Manpower. In 2007 ontving UWV Klantencontact voor dit concept de gouden Nationale Contact Center Award in de categorie HRM.

UWV heeft in 2008 de Klanten Contact Academie (KCA) opgericht om tot verdere professionalisering van het vakgebied te komen. De KCA is een stichting zonder winstoogmerk die ter beschikking staat van de branche en samenwerkt met ROC's en hogescholen. Branchespecifieke opleidingen kunnen daardoor nagenoeg kostenneutraal worden aangeboden.

Diploma-uitreiking
De 750e gediplomeerde werkt bij UWV Klantencontact in Groningen. Hij krijgt op woensdag 17 november met 19 collega's het vakdiploma Klant Contact Medewerker uitgereikt door het hoofd Klantencontact van UWV, Henkjan Derks. De diploma-uitreiking begint om 16:30 uur in bioscoop Mustsee in Groningen.