Gemeente Veere


Veere gelijk

Nieuws

Tarieven accommodaties gemeente Veere gelijk

Het college van B&W van de gemeente Veere heeft besloten om nieuwe, geüniformeerde, tarieven vast te stellen voor alle multifunctionele accommodaties, de gymzalen en de verenigingsgebouwen Amicitia in Aagtekerke en Vrouwenpolder. De tarieven worden ingevoerd met ingang van het seizoen 2011/2012.

Per 1 januari 2009 zijn de Halve Maan in Oostkapelle en Schuttershof in Domburg overgegaan van de Stichting Gemeenschapsbelangen naar de gemeente. De tarieven verschillen qua soort en hoogte aanzienlijk met De Couburg in Koudekerke.

Ook de tarieven van verenigingsgebouwen Amicitia in Aagtekerke en Vrouwenpolder en de gymzalen worden aangepast. Deze tarieven waren gekoppeld aan die van De Couburg.

Er is geen sprake van een algemene tariefsverhoging en de uniformering verloopt budgettair neutraal voor de gemeente. Een aantal huurders, met name in De Couburg, moeten in de nieuwe situatie aanzienlijk meer gaan betalen. Het college wil die verenigingen eenmalig financieel compenseren om hen in het begrotingsjaar 2011 niet met onvoorziene financiële gevolgen te confronteren.

Het voorstel over de financiële compensatie wordt op 16 december door de gemeenteraad behandeld.