Voorbeeldbeleid duurzame inzetbaarheid overhandigd aan Eerste Kamer

16/11/2010 16:54

Talent & Result

Utrechtse student Sociologie biedt uitkomsten onderzoek aan in de Eerste Kamer

Den Haag, 16 november Talent & Result bv, een adviesorganisatie voor Loopbaan- en Talentontwikkeling, is als dienstverlener actief betrokken bij sociale innovatie binnen de Grafimedia- en uitgeefsector. Samen met Chiel Michel, student Sociologie aan de Universiteit Utrecht, is onderzoek gedaan naar duurzaam inzetbaarheidbeleid. Dit is personeelsbeleid dat rekening tracht te houden met de specifieke wensen van iedere levensfase en streeft naar een maximale en duurzame participatie van het beroepspotentieel.

De resultaten zijn opgenomen in een rapport dat vanmiddag door drs. L. Hermans en drs. P. van der Linden (voorzitter van de Eerste Kamer), officieel in ontvangst is genomen.

Drs. L. Hermans: "Dit is een geweldig initiatief. Het is goed dat ervaring en kennis rond dit thema over de grenzen van de Grafimedia- en uitgeefsector breder wordt gedeeld. Het is voor Nederland van groot belang dat inzetbaarheid wordt verduurzaamd en dit rapport kan daar mogelijk een bijdrage aan leveren."

Belangrijke conclusies uit het onderzoek zijn ondermeer: de noodzaak van de dialoog tussen werkgever en werknemer rond dit thema om de gedeelde verantwoordelijkheid te benadrukken en de bestaande regelingen beter aan te bieden. Ook de beperkingen van generieke maatregelen en de daarmee samenhangende noodzaak van maatwerkoplossingen komt ter sprake. Hieraan kan bijvoorbeeld worden vormgegeven door de werkgever mee te laten beslissen in zijn eigen maatregelen.

Naast Talent & Result, initiatiefnemer van het onderzoek, werkten de volgende instellingen mee aan de totstandkoming van het rapport: Het Nederlands Uitgevers Verbond, Universiteit Utrecht, het KVGO, het bedrijfstakbureau van de uitgeefsector (waarin onder andere ook de bonden NVJ, FNV Kiem en De Unie participeren).

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.talentenresult.nl