Politie Brabant Zuid-Oost

Politie treft hennepkwekerij aan in woning en waarschuwt voor risico's

Budel, 16-11-2010 o De politie van Cranendonck-Heeze-Leende trof dinsdagochtend in een tussenwoning in de Pepijn van Herstalstraat in Budel een hennepkwekerij met ruim 350 planten aan. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. In het pand was niemand aanwezig. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij. De stroom werd illegaal afgetapt en is afgesloten.

Risico's hennepkweek voor omgeving

De elektriciteit in het pand aan de Pepijn van Herstalstraat in Budel was op een gevaarlijke manier aangelegd. De politie wil daarom nogmaals benadrukken dat een hennepkwekerij in een woning behoorlijke risico's met zich mee kan brengen voor de directe omgeving. Brand, wateroverlast, lekkages, stankoverlast en kans op legionellabesmetting zijn een aantal risicos die aan hennepkweek kleven. Risicos die ook gelden voor omliggende panden. Denk bijvoorbeeld aan wat een brand voor gevolgen kan hebben voor de buren.

Meld verdachte situaties

De politie vraagt mensen dan ook om alert te zijn op verdachte situaties die mogelijk wijzen op hennepkweek. Denk bijvoorbeeld aan onbekende voertuigen die regelmatig bij een pand verschijnen, gesjouw met teelaarde, bloempotten, slangen en groeilampen, een ruisend geluid van transformatoren, verduisterde ramen, dag en nacht brandende verlichting en regelmatig voorkomende stroomstoringen in uw woonomgeving. Het is belangrijk om dergelijke verdachte situaties te melden bij de politie op 0900-8844, zodat zij kan onderzoeken of er sprake is van hennepteelt en indien nodig tot actie over kan gaan. Het is ook mogelijk om anoniem melding te doen via 0800-7000.