Provincie Utrecht


Gemeenten vergroten kennis over asbest

Regelgeving rondom asbest is complex. Daarom volgden gemeenteambtenaren in de provincie Utrecht een driedaagse opleiding tot asbestkundige. De cursus is met goed gevolg afgelegd en dat was reden voor de wethouder milieu van IJsselstein, Thijs de Jong, om vandaag de certificaten aan de cursisten officieel te overhandigen.

Uit onderzoeken van het Ministerie van VROM blijkt dat de uitvoering van asbesttaken door gemeenten beter kan. Toezichthouders willen vaker fungeren als volwaardige gesprekspartners als het gaat over regelgeving en asbest. Reden voor gedeputeerde Wouter de Jong van Milieu om namens de provincie Utrecht richting de gemeenten het aanbod te doen om gezamenlijk te investeren in een driedaagse opleiding tot asbestdeskundige.

Opleiding
In september 2010 zijn 26 cursisten gestart met de opleiding. Alle cursisten deden na twee theoriedagen en een praktijkdag examen. Hiermee voldoen zij aan de eindtermen zoals opgesteld door Stichting Certificatie Asbest.

De wethouder milieu van IJsselstein, Thijs de Jong, deelde vandaag de certificaten aan de cursisten uit. De Jong: `Hiermee wordt een belangrijke stap gezet in het op een adequaat niveau brengen van de handhaving van asbest. Nu is het van belang om de in de opleiding opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk te brengen.'

Voor algemene vragen:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11