Project Gemeente Westland

Ov
Alert zijn op overvallers

Publicatiedatum: 16-11-2010

Gemeente Westland en politie dringen er bij juweliers en andere bedrijven op aan passende maatregelen te nemen om overvallen te voorkomen. De wijkagenten in de diverse kernen zullen hiervoor de juweliers benaderen.

In de afgelopen weken zijn twee juweliers in Westland overvallen. Op 8 oktober werd een overval gepleegd op een juwelierszaak in De Lier en op 12 november was een juwelier in Monster het slachtoffer. Een overval is voor winkeliers, klanten en getuigen een ingrijpende gebeurtenis die langdurig zijn weerslag heeft op het leven van alle betrokkenen. Daarom is het zinvol zoveel mogelijk preventieve maatregelen te nemen. Zo kan winkelpersoneel erop getraind worden om personen die zich verdacht gedragen te signaleren. Daarnaast kan cameratoezicht in de winkel een preventieve werking hebben, maar ook helpen bij opsporing van daders. Het is hierbij heel belangrijk dat cameratoezicht de opslagmogelijkheid van beelden bevat, bestand is tegen geweld en dusdanig is opgesteld dat een goed overzicht van de bedrijfsruimte kan worden vastgelegd.

Gemeente Westland en politie Haaglanden hebben in samenwerking met de Kamer van Koophandel en MKB Westland op 12 oktober 2010 een training overvalpreventie georganiseerd voor ondernemers in Westland. Op 30 november 2010 wordt deze training ook georganiseerd voor de horecaondernemers in de gemeenten Midden-Delfland en Westland.

Ziet u iets verdachts rond een juwelierszaak of een andere winkel bel dan altijd 1-1-2.
Mocht u informatie hebben over beide overvallen, dan hoort de recherche van Bureau Westland dat graag. De informatie kan via 0900-8844 worden doorgegeven. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. In de eerst volgende uitzending van WOS Alert, het regionale opsporingsprogramma van het Westland en Midden Delfland, besteedt de politie aandacht aan de overval in Monster.