LIOF


Ondertekening convenant Bedrijventerreinen

Bedrijventerreinen zijn van eminent belang voor de economische ontwikkeling in Limburg. Op ruim 250 terreinen in de provincie van in totaal 8.500 hectare zijn meer dan 8.000 bedrijven gevestigd met 200.000 arbeidsplaatsen. Dat is bijna 40% van de werkgelegenheid in onze provincie. Alle reden dus om zuinig te zijn op deze economische winplaatsen!

Provincie Limburg, NV Industriebank LIOF, LHB, LWV, MKB-Limburg en de Kamer van Koophandel onderschrijven dit belang en ondertekenen daarom op 24 november een nieuw convenant Bedrijventerreinen. In dit convenant wordt het belang van bedrijventerreinen voor de Limburgse economie nogmaals onderstreept en spreken alle partijen onderling af wat hun specifieke rol is, waarbij voldoende bedrijventerreinen van de juiste kwaliteit voorop staat. Ook wordt duidelijk dat niet alleen deze partijen hierin een verantwoordelijkheid hebben; bij de ontwikkeling, herstructurering en het beheer (parkmanagement) van bedrijventerreinen is ook nauwe samenwerking met gemeenten, ontwikkelingsmaatschappijen, ondernemers en vastgoedpartijen een absolute voorwaarde!

Ter gelegenheid van de ondertekening van de convenant wordt een symposium georganiseerd met bijdragen van een aantal sprekers "uit het veld", die hun licht laten schijnen op de diverse aspecten van de ontwikkeling, herstructurering en het beheer van bedrijventerreinen en de rol van verschillende partijen hierbij.

Als sprekers treden op:
o Gedeputeerde Economische Zaken Jos Hessels, over het actuele provinciale beleid;
o Salesmanager Walter Ising van Kadans Vastgoed, over de `verzakelijking' van de bedrijfsruimtemarkt;
o Wethouder Pieter Meekels van Sittard-Geleen, over regionale samenwerking;
o Directeur LWV Wim Weijnen, over de successen en de toekomst van parkmanagement;
o Directeur LHB Rob van Midden, over `Herstructurering 2.0'.

Meer informatie:
Rob van Midden
T: 043-328 02 80