Gemeente Boxmeer


Bestemmingsplannen

Helbroekseweg 5 Beugen

Burgemeester en wethouders van Boxmeer maken, ingevolge de Wet ruimtelijke ordening en de Wet geluidhinder, het volgende bekend: De gemeenteraad van Boxmeer heeft bij besluit van 30 september 2010 het bestemmingsplan "Grotestraat 102 Sambeek", vastgesteld. Bij besluit van 4 november 2010 is het bestemmingsplan "Helbroekseweg 5 te Beugen" vastgesteld. In beide gevallen is door het college van burgemeester en wethouders in dit verband, op grond van de Wet geluidhinder, besloten tot vaststelling van hogere grenswaarden geluid zoals bedoeld in deze wet.

Het bestemmingsplan Grotestraat 102 Sambeek heeft betrekking op de herbouw
van de bestaande woning op een andere plek op het betreffende perceel. Op het adres Helbroekseweg 5 te Beugen staakt het betreffende bedrijf met het houden van varkens, worden de bedrijfsopstallen gesloopt en worden twee vrijstaande woningen gebouwd en wordt de oorspronkelijke boerderij gesplitst in twee woningen.

Het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan "Grotestraat 102 Sambeek" wordt pas nu gepubliceerd omdat door de Provincie Noord Brabant zienswijzen waren ingediend.

Woningen worden volgens de Wet geluidhinder beschouwd als geluidsgevoelige gebouwen die getoetst moeten worden aan de geluidsnormen. De plangebieden liggen in de geluidszone van de Provincialeweg, resp. Grotestraat.
De voorkeursgrenswaarde zal door het wegverkeer op een aantal locaties worden overschreden. In verband hiermee zijn voorafgaand aan de vaststelling van deze bestemmingsplannen hogere waarden voor het wegverkeerslawaai vastgesteld. Vanwege artikel 145 van de Wetgeluidhinder vangt de termijn voor het indienen van een beroepschrift tegen het besluit tot vaststelling hogere grenswaarden aan met ingang van de dag waarop beroep kan worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Tegelijk met de bestemmingsplannen liggen daarom de besluiten tot vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder ter inzage.

De bestemmingsplannen met bijbehorende stukken en de besluiten tot vaststelling van hogere grenswaarden Wet geluidhinder liggen vanaf 17 november 2010 gedurende zes weken tijdens openingsuren ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis Raadhuisplein 1 te Boxmeer.

Te downloaden:

* bp Helbroekseweg regels.pdfLees voor

* toelichting Helbroeksew 5.pdfLees voor

* NL.IMRO.0756.BP10BgnHelbroeksew-ON01.pdf
* beschikking hogere grenswaarde helbroeksewegoc.pdfLees voor
* bijlage rbs helbroekseweg 5 beschikking hogere grenswaarde Zie het origineel