Waterschap Zeeuws-Vlaanderen

Waterpeilen weer op normale stand

In heel Zeeland zijn de waterpeilen weer op normaal winterpeil. Behalve de Otheense kreek in Terneuzen, maar ook hier zakt het water. Dat blijkt uit metingen van het waterschap. De afgelopen dagen waren de waterpeilen gestegen als gevolg van de zware regenval die vorige week vrijdag begon. Om de peilen te beheersen nam het waterschap verschillende (voorzorgs)maatregelen.

De meeste neerslag viel in Noord-Beveland. Hier was de situatie dan ook het meest kritiek. Het waterschap heeft bij gemaal Willem (bij Geersdijk) extra mobiele pompen ingezet om het water zo snel mogelijk af te voeren. Sinds vanochtend is ook hier het waterpeil weer op het gewenste niveau. Ook bij gemaal Duiveland bij Ouwerkerk is dit het geval.

De afgelopen dagen nam het waterschap tal van maatregelen om de waterpeilen te beheersen. Extreme overlast is voorkomen door het volcontinu laten draaien van de gemalen en het laten spuien van uitwateringssluizen. Ook werkte de buitendienst dag en nacht, zodat bij kritieke situaties ingegrepen kon worden. Tevens werd uit voorzorg het water in hooggelegen polders vastgehouden, zodat het niet naar lager gelegen gebieden kon stromen.

De komende dagen wordt geen neerslag van betekenis verwacht.