Gemeente Leudal


Vrijwilligers zetten 266 mantelzorgers in de bloemetjes!

Maar liefst 266 mantelzorgers uit de gemeente Leudal zijn op de jaarlijkse Dag van de mantelzorg, woensdag 10 november jl., in de bloemetjes gezet. Vanaf het Steunpunt Mantelzorg Leudal aan de Dorpstraat 32 in Baexem gingen op deze dag 16 vrijwilligers op pad om de attenties in de verschillende kernen te bezorgen. Mantelzorgers vanaf 25 jaar werden letterlijk in de bloemetjes gezet met een fleurig boeketje bloemen. De jonge mantelzorgers tot 25 jaar mochten per persoon 2 filmbonnen in ontvangst nemen die helemaal zijn gesponsord door Foroxity Filmarena in Roermond.

Bloemen voor de mantelzorgers

Bloemen voor mantelzorgers

De vrijwilligers zijn normaal gesproken gewend om vanuit Proteion Welzijn warme maaltijden te bezorgen en waren meteen bereid om op deze regenachtige woensdag mantelzorgers te verrassen. Bij het Steunpunt Mantelzorg staan nu eens niet degenen centraal die zorg ontvangen, maar juist degenen die belangeloos voor die ander zorgen. Mantelzorgers kiezen niet bewust om deze zorg te verlenen: het is meestal vanzelf zo gegroeid.

Persoonlijk dankwoord

Wethouder Jo Smolenaars was aanwezig bij de aftrap in Baexem en dankte de vrijwilligers voor hun medewerking aan deze actie die in heel Midden Limburg werd gehouden. "Als gemeente vinden wij de ondersteuning van mantelzorgers erg belangrijk en hechten dan ook veel waarde aan het Steunpunt Mantelzorg. Maar ik vind het ook geweldig dat minstens 266 inwoners van onze gemeente aan iemand ánders hebben gedacht door hen voor te dragen voor een bloemetje of filmbon!", aldus de wethouder. De namen van hen die de ander hebben voorgedragen, stonden dit jaar op een kaartje bij het presentje vermeld. Tot slot wenste de wethouder iedereen "een goede reis" naar de verschillende kernen. Deze reis kan, achteraf gezien, inderdaad als goed worden beschouwd.

Positieve reacties

Vele positieve reacties hebben de vrijwilligers mogen ontvangen van dankbare mantelzorgers. En vaak zeiden enkele tranen ook meer dan genoeg. Het Steunpunt Mantelzorg Leudal dankt alle vrijwilligers die hebben geholpen om deze actie te laten welslagen. En de mantelzorgers die een attentie hebben ontvangen moeten weten dat ze ook ná de Dag van de mantelzorg voor ondersteuning terecht kunnen bij het Steunpunt Mantelzorg Leudal.