Gemeente Zwolle

Raad stemt in met Begroting 2011

De gemeentelijke Begroting 2011 is vrijdag 12 november 2010 vastgesteld door de gemeenteraad. Alle fracties, op de SP na, stemden in met het voorstel van het college van B&W. Wel wil de raad dat een aantal wijzigingen en verzoeken worden meegenomen.

Belangrijke wijzigingen en verzoeken

Een van de wijzigingen die de raad doorvoert, is het schrappen van een eenmalige subsidie van EUR 30.000 aan Travers om de tekorten van de wijkcentra mee te dekken. Ook wil de raad dat de EUR 125.000, die bedoeld is voor het Centrummanagement om bij de dragen aan een nieuw op te richten Ondernemersfonds, pas uitgekeerd wordt nadat een draagvlakmeting is gehouden onder de ondernemers.

De raad kwam ook met een aantal verzoeken voor het college van B&W. Zo wil de raad een proef waarbij buurtbewoners mee gaan helpen met het beheer van groen in hun straat en een proef om de sluitingstijden van de horeca in de Binnenstad twee weekenden vrij te geven.

Tarieven Lokale Heffingen

Naast de Begroting 2011 heeft de gemeenteraad ook de Nota Lokale Heffingen vastgesteld. De tarieven voor de lokale heffingen blijven volgend jaar gelijk, met enkele uitzonderingen waaronder de afvalstoffenheffing en reinigingsrechten. Deze gaan met twee procent .

Overzicht Amendementen & Moties

Hieronder vindt u de hele lijst met wijzigingen en verzoeken, ook wel amendementen en moties genoemd.

Overzicht (54,9 KB)

Videoverslag

Binnen enkele dagen kunt u het videoverslag van de begrotingsbehandeling via de website van de gemeenteraad www.gemeenteraadzwolle.nl raadplegen.

Bijdragen per fractie

Hieronder kunt u de bijdragen van de fracties lezen.

Fractie D66 (32,9 KB)

Fractie SP (117,7 KB)

Fractie VVD (45,4 KB)

Fractie GroenLinks (580,5 KB)

Fractie CDA (44,7 KB)

Fractie PvdA (85,5 KB)

Fractie ChristenUnie (78,5 KB)

Fractie Swollwacht (165,8 KB)

Sinterklaasintocht op 20 november

gemeenteraad

gemeenteraad