Apple Nederland

De Beatles nu in iTunes

Alle 13 legendarische studioalbums van de Beatles plus een speciale verzamelbox

LONDON en CUPERTINO, 16 november 2010 - Apple Corps, EMI en Apple hebben vandaag bekendgemaakt dat het werk van de Beatles, de invloedrijkste en populairste rockband uit de muziekgeschiedenis, nu voor het eerst verkrijgbaar is bij de iTunes Store (www.itunes.com/nl). Vanaf vandaag zijn de dertien legendarische, geremasterde studioalbums van de Beatles met iTunes LP's, de "Past Masters"-compilatie (dubbelalbum) en de verzamelalbums "Red" en "Blue" wereldwijd verkrijgbaar bij iTunes, naar keuze als compleet album of als losse nummers. Fans kunnen ook een speciale digitale "Beatles Box Set" kopen, exclusief bij iTunes, die onder andere de concertfilm "Live at the Washington Coliseum, 1964" bevat, een opname van het allereerste Amerikaanse concert van de Beatles.

"We vinden het geweldig dat de muziek van de Beatles nu ook verkrijgbaar is via iTunes", aldus Sir Paul McCartney. "Het is bijzonder om mee te maken dat de nummers die we oorspronkelijk op vinyl hebben uitgebracht ook in dit digitale tijdperk nog net zo geliefd zijn als toen."

"Ik vind het vooral prettig dat aan mij niet meer zal worden gevraagd wanneer het werk van de Beatles nu eindelijk ook via iTunes verkrijgbaar is", zegt Ringo Starr. "Eindelijk is het dan toch zover ... als je wilt, is het werk van de Beatles nu verkrijgbaar! Peace & love, Ringo."

"Wij vinden de Beatles geweldig en vinden het dan ook een grote eer om hen bij iTunes te mogen verwelkomen", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Het was niet eenvoudig, maar dankzij de Beatles en EMI kunnen we nu een droom verwezenlijken die we vanaf het allereerste begin van iTunes, tien jaar geleden, hebben gekoesterd."

"In de geest van Give Peace A Chance vind ik het heel toepasselijk dat we dit op de 70ste verjaardag van John doen," aldus Yoko Ono Lennon.

"De Beatles in iTunes. Bravo!" was het commentaar van Olivia Harrison.

"De Beatles en iTunes zijn beiden echte stuwende krachten in hun respectievelijke vakgebieden," aldus EMI Group CEO Roger Faxon. "Het is een voorrecht voor iedereen bij EMI om met Steve Jobs en met Apple Corps' Jeff Jones en hun teams te werken aan het creëren van een mijlpaal in de ontwikkeling van digitale muziek."

Alle 13 legendarische geremasterde studio albums van de Beatles, waaronder "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band," "Revolver," "The Beatles " and "Abbey Road" komen met iTunes LP's, waarmee een intensieve beleving van het album wordt gecreëerd, met schitterende ontwerpen en uitgebreide visuele extra's zoals een unieke mini documentaire over het tot stand komen van elk album. Het dubbelalbum "Past Masters" en de klassieke "Red" en "Blue" collecties zijn ook beiden beschikbaar.

Losse albums zijn beschikbaar voor aanschaf en download voor EUR 12,99, dubbelalbums voor EUR 19,99 en individuele nummers voor EUR 1,29.

De speciale digitale "Beatles Box Set (EUR 149) bevat de 13 geremasterde studio albums met iTunes LP's en alle mini-documentaires, "Past Masters," en de "Live at the Washington Coliseum, 1964" concertfilm, wereldwijd exclusief beschikbaar op iTunes waarin het allereerste concert dat de Beatles in de US gaven in zijn geheel te zien is. Bovendien kunnen Beatles fans de concertfilm "Live at the Washington Coliseum, 1964" gratis als stream bekijken op iTunes voor de rest van het kalenderjaar.

Apple Corps Ltd. is opgericht door de Beatles in 1968 om de zaken van de groep waar te nemen. Het in Londen gevestigde bedrijf beheerde de catalogus van Beatles nummers uit de jaren '60 waarvan tot op de dag van vandaag meer dan 600 miljoen platen, tapes en CD's verkocht zijn. Sinds de jaren '90 heeft Apple nieuwe Beatle projecten aangestuurd waaronder The Beatles Anthology projecten, het album The Beatles 1, waarvan 29 miljoen exemplaren zijn verkocht, The Beatles LOVE show en CD, en de 09/09/09 introductie van The Beatles Remastered catalogus en het The Beatles Rock Band computerspel. Voor meer informatie over The Beatles projecten bezoekt u www.thebeatles.com.

EMI Music is een van 's werelds meest vooraanstaande muziekbedrijven en vertegenwoordigt artiesten uit alle muzikale stromingen en genres. Tot de platenlabels van het bedrijf behoren Angel, Astralwerks, Blue Note, Capitol, Capitol Latin, Capitol Nashville, EMI Classics, EMI CMG, EMI Records, EMI Records Nashville, Manhattan, Parlophone en Virgin.

Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan, met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. De jongste loot aan de innovatiestam van Apple is de magische iPad, die de toekomst van mobiele media en computers een gezicht heeft gegeven.

Perscontact:
Jurriaan Trommels
Apple
trommels_j@apple.com
06 53865628

Moira Bellas
MBC PR for Apple Corps Ltd.
moira@mbcpr.com
+44 207 483 9213

Dylan Jones
EMI
djones@emigroup.com
+1 212 492-1230

AAN DE REDACTIE: Bezoek voor aanvullende informatie Apple's PR website of bel Apple's Media Helplijn op 020 5352728

© 2010 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes Store en iTunes zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectievelijke eigenaars.