Gemeente Zijpe


Mantelzorgbijeenkomst gemeente Zijpe

Ruim één miljoen Nederlanders verlenen langer dan drie maanden en meer dan acht uur per week mantelzorg. Vooral als zorg dagelijks nodig is, kunnen mantelzorgers zich zwaar belast voelen.

Op 16 november a.s. organiseren het Steunpunt Mantelzorg, het Mantelzorgcentrum en de gemeente Zijpe een mantelzorgbijeenkomst voor alle mantelzorgers in Zijpe. De bijeenkomst wordt gehouden in Dorpshuis De Uijtkijk, Maarten Breetstraat 1, in Sint Maartensbrug, van 10:00 â 13:30 uur. In het kader van de Dag van de Mantelzorg (10 november) sluiten wij de dag af met een heerlijke lunch.

Mantelzorg in Zijpe
Niet alle mantelzorgers staan er bij stil dat ze mantelzorg verlenen. Zij zijn vaak niet op de hoogte van de ondersteuning die de gemeente kan bieden. Hoewel ze mogelijk wel behoefte aan die ondersteuning hebben. Ze missen daardoor de nodige financiële en praktische hulp. Sommige mantelzorgers kloppen pas bij de gemeente of instanties aan als iemand hen dat persoonlijk aanraadt. Anderen komen alleen bij de gemeente terecht via instanties of organisaties.

Bij het opstellen van de nota âMantelzorg in Zijpeâ hebben wij in 2006 mantelzorgers uitgenodigd voor een groepsgesprek. Wij hebben toen geïnventariseerd hoe zij zelf tegen de zorgsituatie aankeken en of zij de weg wisten te vinden naar de mogelijkheden van ondersteuning.

We zijn nu vier jaar verder. Het aantal mantelzorgers in Zijpe dat nu bij ons bekend is, is toegenomen. Hier zijn wij erg blij mee. Wij willen graag weten hoe âonzeâ mantelzorgers er nu voor staan. Vandaar deze bijeenkomst.

Aanmelden
Bent u ook mantelzorger, maar heeft u geen uitnodiging gehad? Meldt u zich dan, vóór 12 november a.s. aan bij het Steunpunt Mantelzorg Kop van Noord-Holland, via 0223-661670 (tijdens kantooruren) of via ajellema@omring.nl. Deelname is gratis.

Â