Uitnodiging lancering van de Europese Antibioticadag

09/11/2010 10:56

FOD VOLKSGEZONDHEID / SPF SANTE PUBLIQUE

Geachte heer

Geachte mevrouw

Bij deze hebben wij het genoegen u uit te nodigen voor de lancering van de Europese Antibioticadag die zal plaatsvinden op 16 november 2010 van 13u00 tot 14u30, in het Europees Parlement te Brussel, in zaal PHS P1A002 (Paul-Henri Spaak-gebouw). Vanaf 12u30 wordt buiten de zaal een broodjesbuffet aangeboden.

De Europese Antibioticadag is een Europees volksgezondheidsinitiatief dat een platform en ondersteuning wil bieden aan nationale campagnes rond verstandig antibioticagebruik. De Europese Antibioticadag wordt elk jaar georganiseerd in de week van 18 november.

Dit jaar wil men vooral verstandig antibioticagebruik in ziekenhuizen promoten. Een verkeerd gebruik van antibiotica in ziekenhuizen is een van de belangrijkste factoren die de ontwikkeling van antibioticaresistentie in de hand werken. Door verstandig om te gaan met antibiotica kan men de ontwikkeling en selectie van bacteriën die resistent zijn tegen antibiotica voorkomen. Antibioticaresistentie is een probleem waar ziekenhuizen doorheen Europa nu dagelijks mee geconfronteerd worden.

Bij de lancering van de Antibioticadag zal informatie worden verstrekt over antibioticaresistentie en de manier waarop beleidsmaatregelen en onderzoeksincentives gecombineerd kunnen worden om verstandig antibioticagebruik te promoten. Er zullen nationale campagnes over verstandig antibioticagebruik worden voorgesteld. Daarbij zal ook informatie worden verstrekt over specifieke nationale activiteiten die doorheen Europa worden georganiseerd in het kader van de Europese Antibioticadag. Onder de sprekers zullen hooggeplaatste vertegenwoordigers van het Belgisch EU-voorzitterschap en de Europese Commissie zijn.

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen door bijgevoegd antwoordformulier in te vullen en dit via mail of fax naar Sarah Earnshaw te sturen (sarah.earnshaw@ecdc.europa.eu, faxnr.: +46 8 586 0 1001). Mocht u nog vragen hebben, kunt u steeds terecht bij Sarah Earnshaw. In de bijlagen vindt u ook het volledige programma van de lancering.

Hoogachtend

Marina Yannakoudakis Dr. Marc Sprenger

Europees Parlementslid ECDC-Directeur

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel