Dura Vermeer

Diemen - 16 november 2010

Minister Schultz van Haegen opent spitsstroken A9

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft de spitsstroken op de A9 tussen knooppunt Holendrecht en knooppunt Diemen officieel geopend.

Dura Vermeer Infrastructuur Noord West heeft in 2008 en 2009 beide weghelften voorzien van een nieuwe asfaltlaag. In 2010 is een geluidsreducerende 2de ZOAB laag aangebracht en zijn de spitsstroken daadwerkelijk ingericht.

Knelpunten wegwerken
Het project A9 Holendrecht - Diemen is onderdeel van het programma Spoedaanpak wegen. Rijkswaterstaat pakt dertig hardnekkige knelpunten op de weg versneld aan om de doorstroming te verbeteren en de reistijd betrouwbaarder te maken. De spoedaanpak kenmerkt zich door eenvoudigere en snellere procedures, uiteraard met behoud van inspraakrecht door betrokkenen. Bij de dertig projecten gaat vóór mei 2011 de schop in de grond en tien daarvan worden vóór mei 2011 opengesteld. Inmiddels zijn bij 17 projecten de werkzaamheden gestart. Eén traject is geopend.

Spitsstrook A9 Holendrecht - Diemen in beide richtingen Tussen knooppunt Holendrecht en knooppunt Diemen is in beide richtingen de vluchtstrook ingericht als spitsstrook waarbij het aantal rijstroken per rijrichting bij grote drukte van twee naar drie gaat. Deze extra rijstroken zijn van groot belang voor de doorstroming tussen Amstelveen/Schiphol en Amersfoort/Almere.