Gemeente Kapelle

Scholieren planten bomen op boomfeestdag

In het kader van boomfeestdag planten scholieren dit jaar bomen. De Juliana van Stolbergschool bijt de spits af en plant op 15 november een amberboom achter het gemeentehuis.

Op 16 november planten leerlingen van de Hoeksteen en OBS Wemeldingen appel- en perenbomen op het Amaliaplein. De Moolhoek plant op 19 november een es op een terreintje gelegen aan het C.D. Vereekeplein en een es in Park Ambachtsherenwegeling. Basisschool De Tunnel plant op 23 november een eik. Basisschool de Linge plant 24 november een Linde bij de speeltuin de Zuidhoek in Biezelinge en de leerlingen van de basisschoolât Honk planten 26 november een Amberboom in de Bruelisstraat en een plantaan in de Heer Lodewijkstraat. Bij de bomen worden bordjes geplaatst met daarop het logo van de boomfeestdag 2010 en de naam van de boom.

Natuurouders
De boomfeestdag is georganiseerd door de natuurouders en gemeente. Natuurouders zijn ouders die de leerkrachten helpen de kinderen van de natuur te leren genieten en beleven. Ze ontwikkelen programmaâs waar de kinderen met de natuur in aanraking komen en leren zien, horen, voelen, ruiken en proeven. Een maal per jaar steken de natuurouders en gemeente de koppen bij elkaar om een gezamenlijke activiteit te organiseren. Een activiteit waarbij ook de bevolking van de gemeente Kapelle merkt dat de jeugd betrokken is bij de natuur.

De bomen maken onderdeel uit van een omvangrijker natuurprogramma. Het Milieu Educatie Centrum De Bevelanden (MEC) heeft de ouders geholpen met het samenstellen van het programma. Natuurouders zijn is leuk en belangrijk. Op alle basisscholen in Kapelle zijn natuurouders aanwezig. Mocht u interesse hebben, neem contact op met de school in uw buurt.