Ingezonden persbericht


Meer kwaliteit door regionale armoedebestrijding in het Zuiden

16 november 2010

Gorinchem/Zwolle - Van 16 tot 26 november ontmoeten de ontwikkelingsorganisaties Woord en Daad en Red een Kind hun partnerorganisaties tijdens de Global Partnerconferentie in Elspeet. Tijdens deze conferentie 'Working side by side' wordt de aftrap gegeven voor het samenwerken in regio-allianties. De veertig partnerorganisaties organiseren zich in zes regio's: West Afrika, Hoorn van Afrika, Zuidelijk Afrika, Azië, Caribische eilanden & Zuid-Amerika en het Grote Merengebied om van elkaars werkwijze te leren, samen fondsen te werven en met elkaar effectief de armoede in de regio te bestrijden. Ook denkt Woord en Daad met haar ondernemers na hoe het Woord en de christelijke identiteit gestalte krijgt in het ontwikkelingswerk.

Dicky Nieuwenhuis, lid van de raad van bestuur van Woord en Daad: "De alliantievorming is het resultaat van de voorgaande partnerconferenties, waarbij onze Zuidelijke partners zelf aangaven met elkaar een kwaliteitsslag te willen leveren op het gebied van ontwikkelingswerk in de regio. Dit is een nieuwe start voor de samenwerking voor de komende vijf jaar, zowel hier in het noorden als daar in het zuiden". Leo Visser, directeur Red een Kind: "Door meer met elkaar samen te werken en elementen van elkaars programma's op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en economische ontwikkeling over te nemen wordt de armoede in de hele regio bestreden. Daarnaast zullen partners zich ook gaan inzetten op het gebied van regionale fondsenwerving".

Tijdens deze conferentie houdt Woord en Daad ook de najaarsbijeenkomst van het Business Platform op 24 november. Hier staat de vraag centraal: hoe krijgt het Woord en de christelijke identiteit gestalte in het werk? Ondernemers spreken met directeuren van partnerorganisaties uit Bangladesh en Colombia over het Woord in de praktijk in het Zuiden.

***EINDE PERSBERICHT***



Ingezonden persbericht