Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 16-11-2010

AVRO EN CORNALD MAAS GAAN EXCLUSIEVE VERBINTENIS AAN

Cornald Maas is de komende twee jaar exclusief verbonden aan de AVRO. Zowel de presentator als dé omroep voor kunst en cultuur zijn zeer tevreden over de huidige samenwerking en daarom is besloten tot een nieuwe overeenkomst tot 2013.

Algemeen directeur Willemijn Maas is opgetogen over de verbintenis: "Cornald Maas past heel goed bij de AVRO omdat hij een brede blik heeft op kunst en cultuur. Naast de presentatie van Opium TV schrijft hij een column voor de cultuurpagina's van de AVRObode en op korte termijn zal hij ook een bijdrage gaan leveren aan verschillende kunst- en cultuurprogramma's van de AVRO, waaronder het radioprogramma Opium.

Ook Cornald is blij met de nieuwe overeenkomst: "Ik heb de afgelopen jaren met heel veel plezier bij de AVRO gewerkt. In een tijd waarin de kunsten meer dan ooit onder druk staan, investeert de AVRO nadrukkelijk in kunst- en cultuurprogramma's. Ik ben dan ook erg verheugd dat ik de komende jaren een gezichtsbepalende rol zal blijven spelen in de kunst- en cultuurprogrammering van de omroep.

Cornald Maas (1962) is schrijver, journalist, commentator en presentator. Hij schrijft voor Volkskrant magazine en Linda en hij publiceerde onder meer de boeken Verlies, Op de helft, Trotse ouders en Uit Elkaar.