Gemeente De Wolden
-------------------------------------------------------------



Persbericht









Zuidwolde, 16 november 2010






Raadsgriffier Josee Gehrke is benoemd in VNG bestuur


Tijdens de buitengewone algemene ledenvergadering van Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is Josee Gehrke, raadsgriffier van De Wolden, benoemd in het algemeen bestuur van de VNG. Dit 22 koppige bestuur staat onder voorzitterschap van mevrouw Annemarie Jorritsma, burgemeester van Almere.

De VNG is een dienstverlenende organisatie en biedt een platform voor opinievorming en vernieuwing. De VNG is daarnaast de belangenbehartiger van alle 440 gemeenten en dus een belangrijke gesprekspartner voor andere overheden en maatschappelijke organisaties.

Josee Gehrke: "Ik vind het een eervolle functie; ik hoop binnen het bestuur meer aandacht te krijgen voor de positie van gemeenteraden en voor het Noorden van het land".

Voor de 182 vacatures die zijn ontstaan als gevolg van de gemeenteraadsverkiezingen, zijn tijdens de ledenvergadering 159 personen benoemd in het bestuur en de diverse beleidscommissies. De overige personen zijn later, na een schriftelijke stemming, benoemd. Voor een overzicht van de samenstelling zie www.vng.nl.



Gemeente De Wolden