Gemeente Utrecht


2010 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
139 Vragen van mevrou G.A. Oskam
(ingekomen 15 november 2010)


Op Paddenstoelenlaan 100 en 102 in Vleuterweide staan twee woonwagens. De woonwagens staan in het gebied waar het deelplan De Erven wordt gebouwd. Het voornemen van GroenRand Wonen is om in januari 2011 te starten met de realisatie van woningen direct grenzend aan de woonwagens. Op dit moment heeft de familie al erg veel overlast van de bouw, omdat het bouwverkeer via een zandweg langs de woonwagens rijdt. Dat heeft onder meer geleid tot schade aan de badkamer, de vloer van de woonwagen, enz. Voor de realisatie van de 34 woningen van GroenRand Wonen, zullen ook werkzaamheden verricht moeten worden op de kavel van de woonwagens. De familie vreest nog meer overlast.

Daarnaast heeft de zoon van de hoofdbewoonster een metaaldemontagebedrijf. Alle papieren en vergunningen zijn verleend voor de uitoefening van dit bedrijf. Het bedrijf kan echter niet blijven als de woningen om de woonwagens worden gebouwd en moet dus verplaatst worden als gevolg van de woningbouw. D66 heeft contact opgenomen met de gemeente, GroenRand Wonen en de GEM Vleuterweide en heeft de indruk gekregen dat geen van de instanties de verantwoordelijkheid, maatregelen en financiering van de noodzakelijke verplaatsing van het bedrijf op zich neemt.

Daarom heeft de D66-fractie de volgende vragen aan het college:
1. Bent u bekend met de situatie op en rondom Paddenstoelenlaan 100 en 102?
2. Wat heeft u tot dusver gedaan om de situatie op te lossen?
3. Hoe verloopt het overleg in deze met GEM Vleuterweide en GroenRand Wonen in deze?
4. De familie heeft voor de bedrijfsverplaatsing een alternatieve plek op het oog, heeft u daarover gesproken met hen?
5. Zo ja, waarom is er nog geen oplossing gekomen hierin?
6. Bent u bereid om in gesprek te gaan met de GEM Vleuterweide, GroenRand Wonen en de familie om tot een oplossing te komen?


---- --