Persbericht

NewTelco sluit zich aan bij partnerprogramma AMS-IX

Amsterdam, 16 november 2010 - NewTelco, onafhankelijk leverancier van telecommunicatieoplossingen, is een samenwerkingsverband aangegaan met de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) om zijn wereldwijde klanten in staat te stellen internetverkeer uit te wisselen via AMS-IX.

Als gevolg van de wereldwijde groei van het internetverkeer wenden steeds meer internetondernemingen, carriers en providers zich tot neutrale Europese Internet Exchanges om hun marktgebied uit te kunnen breiden.

AMS-IX is met een wereldwijd groeiende community en een dagelijks internetverkeer van meer dan 1 Tbps (Terabit per seconde) één van de grootste neutrale exchanges. AMS-IX stelt strategische partners in staat om de financiële en infrastructurele voordelen van het platform aan wereldwijd opererende partijen aan te bieden.

NewTelco is de nieuwste partner die deelneemt aan het AMS-IX reseller programma. NewTelco heeft een breed internationaal bereik dat zich uitstrekt naar onder meer New York, Londen, Frankfurt, Amsterdam en Kiev. Hiermee heeft de dienstverlener de strategische positie om een complete, kostenefficiënte oplossing te bieden aan een diversiteit aan internetondernemingen en -providers die vragen om een hogere diversiteit in dataverkeer tegen lagere kosten.

"Door gekwalificeerde partners in de gelegenheid te stellen om gecertificeerd AMS-IX-poorten door te verkopen, verzekeren we ons ervan dat onze resellers remote AMS-IX verbindingen bieden van een gegarandeerde kwaliteit", zegt Job Witteman, algemeen directeur van Amsterdam Internet Exchange. "Met het partnerprogramma willen we leden eenvoudiger remote toegang geven tot AMS-IX en de waarde van een groeiende internationale exchanging-community verder vehogen voor zowel nieuwe als de reeds verbonden netwerken."

(248 woorden)