Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

WCIT 2010 wint EuBea Best European Congress and Convention Award 2010

Woerden, 16 november 2010

In de Italiaanse stad Milaan heeft het World Congress on Information Technology 2010 (WCIT 2010) de EuBea Best European Congress and Convention Award 2010 gewonnen. Het World Congress on Information Technology 2010 vond van 25 tot en met 27 mei 2010 in Amsterdam plaats, met als gastheren ICT~Office, het Ministerie van Economische Zaken en de stad Amsterdam. Management en uitvoering waren in handen van Winkelman en Van Hessen uit Den Haag.

De prijs, een zilveren olifant, is in Milaan in ontvangst genomen door Ralph van Hessen (CEO van WCIT 2010 BV), Bernd Taselaar namens ICT~Office en Stefan Koreneef namens het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Hier werd nogmaals bevestigd dat de sleutel tot het succes de pubiek-private samenwerking was. Behalve de sterk inhoudelijke betrokkenheid van de gastheren werd WCIT ondersteund door het Spaans EU-voorzitterschap en de Europese Commissie. Daarnaast waren meer dan veertig partners uit overheid en bedrijfsleven betrokken. Deze prijs onderstreept de internationale impact van WCIT 2010. Tijdens WCIT kwamen meer dan 4000 beslissers op ICT-gebied bij elkaar, zowel vanuit overheid, gebruikers als ICT-bedrijfsleven. Het congres werd afgesloten met de 'Declaration of Amsterdam' (doa.wcit2010.org).

Het World Congress on Information Technology 2010 vond van 25 tot en met 27 mei 2010 in Amsterdam plaats. Het programma - met 280 sprekers - was samengesteld door de sponsors, hosts, Europese Commissie en Nederlandse overheid. Meer dan 4.000 bestuurders uit bedrijfsleven, overheid en wetenschap kwamen bijeen. WCIT 2010 gaf de bezoekers uit meer dan 90 landen de kans om te netwerken en van gedachten te wisselen over prestigieuze ICT best practices. ICT werd als hulpmiddel bij het herstel van de economische crisis getoond. WCIT 2010 heeft geleid tot de 'Declaration of Amsterdam', een inspiratiebron voor jaren. Ook zijn er veel samenwerkingsverbanden tot stand gekomen. Het congres is sterk vermarkt door het gebruik van verschillende technieken en middelen zoals tagging, sms-voting, Twitter en een matchmaking website. Duizenden nieuwsberichten verschenen in de media met meer dan 250.000 hits op Google, 70.000 hits op matchmaking sites en 10.000 tweets.

Over ICT~Office
ICT~Office is de branchevereniging van de IT-, Telecom-, Internet- en Officebedrijven in Nederland. Zij behartigt de belangen van de aangesloten organisaties richting politiek en overheid. Met een achterban die ¤ 30 miljard omzet en meer dan 250.000 medewerkers telt, is ICT~Office dé belangenbehartiger van de Nederlandse ICT- en Officesector. Zie www.ictoffice.nl

----------

Noot aan de redactie (