Ingezonden persbericht



- persbericht -

COMEDY CENTRAL PRESENTEERT
THE DAILY SHOW MET JAN JAAP VAN DER WAL

Friends acteur Matthew Perry terug op tv met Mr.Sunshine

Amsterdam, 16 november 2010
Comedy Central brengt volgend jaar februari een Nederlandse versie van The Daily Show gepresenteerd door Jan Jaap van der Wal, dit werd vandaag bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse perspresentatie van de zender. Freek de Jonge komt in 2011 terug bij Comedy Central met een nieuw programma 'Op een voetstuk...', waarin bekende Nederlandse comedians een ode brengen aan Freek. Daarnaast komt de zender, die vanaf 1 januari uitzendt vanaf 15.00 uur, met nieuwe series als Mr. Sunshine met Matthew Perry (Friends), Community met Chevy Chase en The Middle met Patricia Heaton (Everybody loves Raymond).

The Daily Show
Extra uren betekent ook extra ruimte voor nieuwe locale producties. In februari zendt de zender drie weken The Daily Show uit gepresenteerd door Jan Jaap van der Wal, een eerbetoon aan de Amerikaanse versie. De satirische nieuwsshow The Daily Show With Jon Stewart scoort in Amerika hoge ogen. Met hun dwarse kijk op het nieuws brengt The Daily Show 'scoops' waar serieuze nieuwsmedia een puntje aan kunnen zuigen. Nu is het tijd voor een Nederlandse versie van deze awardwinnende show. Zelfde idee, zelfde insteek, maar met Nederlands nieuws en Nederlandse crew, live vanuit de Comedy Central Studio in Amsterdam. Van der Wal zelf heeft er zin in: "Dagelijkse satire is een van de moeilijkste en meest uitdagende dingen die er zijn, maar het begint zo langzamerhand wel urgent te raken. Dus laten we ervoor gaan." Daarnaast brengt Comedy Central in 2011 een nieuw programma rondom Freek de Jonge. In het programma "Op een Voetstuk..." wordt een ode gebracht aan het fenomeen Freek de Jonge. Bekende Nederlandse comedians zullen aan de hand van fragmenten uitleggen wat ze zo leuk of goed vinden aan het werk van Freek de Jonge. De reeks zal uit 8 afleveringen bestaan, waarin het beste van 40 jaar Freek de Jonge centraal staat.

Matthew Perry
Naast locale programmering brengt Comedy Central ook veel nieuwe internationale shows. Zo is 'Friends' acteur Matthew Perry te zien in de door hem zelf bedachte serie Mr.Sunshine. Hierin speelt Perry een veertiger met bindingsangst in het decor van een bekende sportarena in San Diego. In de vooravond komt de nieuwe serie The Middle met Patrica Heaton (Everybody loves Raymond) te staan, een comedy over een familie waar middelmatigheid de boventoon voert. Ook nieuw zijn Community met Emmy-winnaar Chevy Chase en stand-up show Live at Gotham. Daarnaast zijn er volgend jaar nieuwe seizoenen van bestaande hitseries als Chuck, Californication, Call me Fitz, Hung, Eastbound & Down, Bored to Death, South Park en vele anderen.

De perspresentatie kunt u hier terug zien.


- EINDE BERICHT -