Ingezonden persbericht


Met ING Schoolreis van je Leven naar training Nederlands elftal

Giovanni van Bronckhorst overvalt schoolklas tijdens les

Amsterdam, 16 november 2010 - Kinderen van groep 8 van basisschool St. Leonardus in Heemskerk werden maandag tijdens de les overvallen door niemand minder dan oud Oranje aanvoerder Giovanni van Bronckhorst. Ze mochten samen met hem op uitnodiging van hoofdsponsor ING de training van het Nederlands elftal bijwonen die zich voorbereidde op de oefeninterland van morgen tegen Turkije. Bovendien werd de klas door de ex-international getrakteerd op een exclusieve voetbaltraining en ontmoetten ze een aantal Nederlands elftal spelers persoonlijk. De klas uit Heemskerk heeft de schoolreis van hun leven gewonnen.

Stef Beentjes, leerling uit groep 8 van basisschool St Leonardus uit Heemskerk had zijn klas opgegeven voor deze schoolreis. Hij vond dat zijn klas moest winnen omdat "wij in de klas allemaal een oranje hart hebben en kunnen brullen als leeuwen!" Daarnaast was de school in 2009 Nederlands kampioen schoolvoetbal bij de meisjes en voetballen ze in de pauze altijd met de meisjes en de jongens op het schoolplein. Monique Opdam, directeur Communicatie ING: "Voetballen is bij jongens en meisjes ontzettend populair. We hebben dan ook erg veel inzendingen gehad vanuit het hele land maar de motivatie van Stef sprong er uit. ING kan de Oranje spelers via het hoofdsponsorschap letterlijk dichterbij brengen. Het is geweldig dat we dit samen met de KNVB kunnen aanbieden en op deze manier een onvergetelijke ervaring kunnen creëren!"

Kinderen op bezoek bij Oranje

De kinderen mochten Giovanni in de klas de hemd van het lijf vragen waarna ze met hem naar de trainingslocatie van Oranje in Katwijk gingen. Daar aangekomen kregen de leerlingen eerst een voetbaltraining van van Bronckhorst waarna ze de training van het Nederlands Elftal mochten bijwonen. Uiteraard ontbrak een speciale Meet & Greet na afloop met een aantal Oranje spelers niet. Na het maken van foto's en verzamelen van de handtekeningen werden de kinderen terug naar Heemskerk gebracht. Kinderen die ook met hun klas naar het Nederlands elftal willen moeten de website www.ing.nl/voetbal vanaf 2011 goed in de gaten houden voor toekomstige acties.

ING sponsor van Oranje
De KNVB en de ING zijn een langetermijnverbintenis aangegaan tot en met het WK van 2018. De ambitie van ING is om samen met de KNVB te investeren in een succesvolle toekomst van het Nederlandse voetbal en richt zich daarbij vooral op de jeugd. Naast het sponsorschap van de KNVB is ING Nederland ook betrokken bij de lobby om in samenwerking met België het WK 2018 of WK 2022 naar de lage landen te halen.


- Einde bericht -

Persinformatie:



Ingezonden persbericht