Ingezonden persbericht


F5 Networks lanceert nieuwe, geïntegreerde oplossingen voor kosteneffectieve ondersteuning van mobiel verkeer Nieuwe hard- en software stelt mobiele operators in staat om snelle groei van mobiel IP-verkeer op te vangen

Schiphol-Rijk, 16 november 2010 â¤* F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV) lanceert nieuwe oplossingen voor wereldwijde serviceproviders. De serviceproviders spelen met deze oplossingen effectief in op de snelle groei van mobiel IP-verkeer (spraak, data en video). Tegelijkertijd verhogen zij de flexibiliteit van hun netwerken. Met de nieuwe F5-oplossingen beschikken serviceproviders daarnaast over de mogelijkheid om de kosten van het leveren van gedifferentieerde services te beheren. Ook kan de gemiddelde omzet per klant toenemen en is een uitstekende gebruikerservaring gegarandeerd.

Met deze nieuwe oplossingen onderscheidt F5 Networks een nieuwe marktcategorie voor Service Delivery Networking (SDN). Het bedrijf biedt mobiele operators een gemeenschappelijk platform voor het leveren van full-proxy IP-diensten (spraak, data en video). De suite bestaat uit een set van geïntegreerde oplossingen voor service- en abonneebeheer, waaronder intelligente verkeerroutering, grootschalige 'IPv4 naar IP6'-vertaling, veilig DNS traffic management, verkeersoptimalisatie en policycontrole. Op deze manier biedt F5 een holistische architectuurbenadering die inspeelt op de actuele uitdagingen van mobiele operators.

F5 breidt in dit verband ook zijn carrier-class hardware uit met twee nieuwe platforms die voldoen aan de NEBS-standaard. Dat zijn het BIG-IP(TM) 11050-platform en de VIPRION(TM) Performance Blade 200 met een capaciteit van meer dan zes miljoen L7 requests per seconde.

'Serviceproviders zijn tot nu toe aangewezen op een fragmentarische benadering wanneer zij service delivery-oplossingen voor spraak, data en video in gebruik nemen. Zij gebruiken verschillende losstaande producten die zorgen voor meer complexiteit en hogere kosten. Ook zijn deze oplossingen niet erg goed schaalbaar', zegt René Oskam, Director Sales Benelux bij F5. 'We zagen dezelfde ontwikkeling enkele jaren geleden bij bedrijven die gedwongen waren om over te stappen naar een volledige IP-omgeving om gebruikers te ondersteunen en kosteneffectief in te spelen op zakelijke eisen. Met Service Delivery Networking versterkt F5 de waarde van het netwerk en de applicaties. Serviceproviders kunnen kostbare, conventionele infrastructuurmodellen achter zich laten en voldoen aan standaarden en architecturen, waaronder 3GPP, 3GPP2, NEBS en IMS.'

Partnerships
Om optimaal te kunnen inspelen op marktontwikkelingen, werkt F5 aan een wereldwijd ecosysteem van technologiepartners, waaronder Bridgewater Systems, Bytemobile, Ericsson, Flash Networks, Nokia Siemens Networks, Openwave Systems, Vantrix en Volubill. Deze bedrijven maken gebruik van de SDN-mogelijkheden van F5 om hoogwaardige oplossingen voor serviceproviders te creëren.

SDN
De SDN-oplossingen van F5 zijn beschikbaar op een gemeenschappelijk platform met een set van geïntegreerde services. Deze zijn contextbewust en voorzien in service-intelligentie en dynamische aanpasbaarheid. De services stellen serviceproviders in staat om verkeer effectief te beheren en te sturen op basis van abonneepolicies, geolocatie en netwerkcondities. Zo spelen zij effectief in op veranderende markteisen en beschikken ze over de mogelijkheid om de explosieve groei in mobiel dataverkeer te beheersen. Een van de krachtigste aspecten van de SDN-benadering is de rijke en dynamische ondersteuning van het Diameter-protocol en gerelateerde systemen. Daardoor zijn de SDN-technologieën essentiële onderdelen van elk 3G-, LTE- of IMS-netwerk. De technologieën bieden een nieuw niveau van service-intelligentie voor operators die in korte tijd op grote schaal producten en diensten willen bieden.

De belangrijkste voordelen van de geïntegreerde SDN-oplossingen
* Flexibeler prijsmodellen en lagere servereisen ­ de F5-oplossingen stellen serviceproviders in staat om dynamische en weloverwogen beslissingen te nemen over verkeersregulering en hoogwaardige 'opt-in'-diensten te creëren. Daarbij zijn dynamische prijsmodellen mogelijk. Door dynamische provisioning van diensten zijn de eisen voor servercapaciteit met gemiddeld een derde terug te brengen.
* Naadloze transitie naar IPv6 ­ de IPv6 Gateway van F5 stelt serviceproviders in staat om applicaties gelijktijdig via IPv4 en IPv6 te leveren. Daardoor nemen de noodzakelijke operationele kosten van, en investeringen in twee afzonderlijke systemen af.
* Zeer hoge schaalbaarheid voor apparatuur en netwerkbronnen ­ de grootschalige NAT-oplossing van F5 (Neetwork Address Translation) biedt schaalbare NAT-diensten tegen een derde van de kosten van firewalls. De operationele kosten en investeringen nemen af door het weghalen van beveiligingsmogelijkheden bij firewalls. Deze geïntegreerde service schaalt tot 64 miljoen gelijktijdige NAT-sessies in één F5-apparaat.
* Optimale gebruikerervaring en beveiliging ­ de veilige DNS-oplossing van F5 biedt hogee schaalbaarheid, monitoring en hoge beschikbaarheid van DNS-services. Er is tegelijkertijd bescherming tegen kwaadaardige DoS-aanvallen. Deze oplossing wordt ondersteund door de hoogwaardige hardware van F5 en distribueert applicatieaanvragen van gebruikers op basis van policies. Dat geldt ook voor datacenter- en netwerkcondities.

Beschikbaarheid
De SDN-oplossingen zijn per direct beschikbaar. De VIPRION Performance Blade 200 en BIG-IP 11050 zijn aan het einde van 2010 beschikbaar.

Over F5 Networks
F5 Networks is marktleider in Application Delivery Networking (ADN). Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. De flexibele F5-architectuur stelt organisaties in staat te innoveren op basis van informatie uit communities. Op deze manier kunnen organisaties hun IT-flexibiliteit verbeteren en op dynamische wijze diensten met een toegevoegde waarde aanbieden. Het is de visie van F5 om de beschikbaarheid van data en applicaties te combineren. Met deze combinatie profiteren klanten van een buitengewoon uitgebreide keuze hoe ze hun ADN-oplossingen inzetten. Dit opent een wereld van beheermogelijkheden voor applicaties, servers, storage en netwerkbronnen waarmee organisaties in staat zijn hun application delivery te stroomlijnen en kosten te besparen. Multinationals, wereldwijde organisaties, service- en cloud-providers, en leveranciers van Web 2.0-content vertrouwen op F5 om zakelijke successen te behalen. Voor meer informatie: http://www.F5networks.nl.