Engineers van Eurotech Venlo vormen "pit crew" voor het Canadese bobsl


VENLO, 20101116 -- "Een race coureur is zo goed als zijn of haar pit crew"; hetzelfde geldt nu voor de Canadese bobslee atleten. Dankzij een deal met het Nederlandse engineersbedrijf Eurotech Viking Engineering BV, worden zij ondersteund door de beste engineers. De twee Eurotech engineers, Marc van den Berg en Remco Mutsaerts, reizen samen met het Canadees bobsleeteam naar alle WorldCup wedstrijden en zorgen voor het onderhoud en de reparaties aan de sleeën.

"Bobslee races worden gewonnen op duizendste van een seconde, dus het concurrentievoordeel wat een team krijgt, kan het verschil betekenen tussen de eerste en de achtste plaats," zegt Don Wilson, Chief Executive Officer, van het Canadees Bobslee- en Skeleton team. De engineers van Eurotech zullen aanvankelijk beginnen met het onderhouden van de sleeën, het uiteindelijke doel is om de sleeën te verbeteren en verder te ontwikkelen. Volgens Wilson, is de bobsleesport vergelijkbaar met de autosport waar pit crews de rijprestaties van de bestuurder kunnen maken of breken.
"Sleeën worden net als raceauto's gebouwd volgens strikte richtlijnen. Wat er in de ontwikkeling van snelle sleeën en snelle raceauto's omgaat, is één van de best bewaarde geheimen van de wereld, "zegt Wilson. "Canada heeft zonder twijfel 's werelds beste coureurs. Met de toevoeging van Eurotech zullen we niet meer te stoppen zijn in ons voortdurend streven naar een wereldleidende positie bij het mannen- en vrouwenbobslee. "

Eurotech heeft 19 jaar ervaring met het bouwen en onderhouden van high-performance
sportvoertuigen, waaronder mountainbikes, race auto's, en alle soorten terreinwagens.
"Eurotech is zeer trots en vereerd om te werken met één van de grootste landen in bobslee en skeleton", aldus Wim Noorman, algemeen directeur van Eurotech Viking Engineering BV. "De kwaliteit van de Canadese atleten samen met onze technische vaardigheden, levert een unieke samenwerking op die beide partijen naar een hoger niveau zal brengen." "We zijn ook erg blij dat we onze high valued samenwerking met Tom De-La-Hunty zo kunnen voortzetten."

De nieuwe Canadese hoofdtrainer De-La-Hunty, die heeft deelgenomen op acht Olympische Spelen voor Groot-Brittannië, introduceerde Eurotech bij het Canadese bobslee team. De-la-Hunty, die sinds juli jl. is toegetreden is bij het Canadees Bobsleeteam, heeft met Eurotech samengewerkt tijdens het coachen van het Nederlandse team tijdens de Olympische Spelen van 2010.
Eurotech zal ook blijven samenwerken met het Nederlandse bobsleeteam, om zo beide naties te helpen op de World Cup. "Dankzij Eurotech, had de Nederlandse bobslee en skeleton Federatie (BSBN) ongekende technische ondersteuning en het heeft ons geholpen te komen waar we nu zijn," zei Frans Bakker, voorzitter, BSBN Staten, die hielp bij het ontstaan van het partnerschap voor Canada. "De Nederlandse federatie is content dat onze relatie met Eurotech zal blijven en we zijn blij dat ze hun steun kunnen uitbreiden bij het Canadese team. Dit partnerschap is goed voor Nederland, goed voor het Nederlandse programma en uiteindelijk geweldig voor onze sport. "

De eerste twee World Cup wedstrijden van het seizoen zullen plaats vinden in het Canadese Whistler van 22-28 november 2010 en in Calgary van 29 november - 4 december. Vanaf januari worden de wedstrijden in Europa voortgezet.

Eurotech Viking Engineering is een ervaren en breed inzetbare technische partner voor teams en raceklassen in de auto- en bobsleesport. De kracht van Eurotech Viking Engineering is de combinatie van kennis, kunde en het gebruik van moderne apparatuur. Eurotech Viking Engineering kan terugvallen op de Eurotech Group, een volwaardige systeemleverancier in de metaalverwerkende industrie.





Eurotech Viking Engineering