Nieuw leiderschap voor vrouwen door focus op archetypen


Seminar over de Moeder, Heks, Maagd en Hoer in elke vrouw

LEIDEN, 20101007 -- De focus op vier archetypen is een nieuwe aanpak voor vrouwen bij het genereren van persoonlijk leiderschap. Spelen met vier vrouwen in elke vrouw en het aangaan van de uitdaging om vanuit een ander perspectief naar eigen talenten en gedrag te kijken is het uitgangspunt. De Moeder, Heks, Maagd en de Hoer staan als archetypen centraal. Vrouwen kunnen deze archetypen in zichzelf ontwikkelen en deze inzetten voor persoonlijk leiderschap. Trainingsbureau Art 2 Advance organiseert op 16 november een seminar over dit onderwerp in Noordwijk.

Verder vanuit de bron
Art 2 Advance organiseert workshops binnen commerciële organisaties, de zorgsector, netwerkbijeenkomsten en startende ondernemers. Het bureau stelt dat deze aanpak werkt voor iedere vrouw en kan spreken uit ervaring. "Jarenlang zijn vrouwen bezig geweest met het vechten voor gelijke rechten en plichten. Een waardevolle en zeer nobele strijd. Nadeel hiervan is dat vrouwen zijn vergeten hoe het is om echt vrouw te zijn en optimaal gebruik te maken van de unieke krachten als vrouw. We zijn gaan strijden met dezelfde wapens als mannen en dat kost veel energie. Dit haalt vrouwen weg bij de unieke en authentieke vrouwelijke kracht. Liever samenwerken en krachten bundelen in plaats van vechten." aldus Ingrid Smit en Astrid Kies van Trainingsbureau Art 2 Advance.

Ervaring
Art 2 Advance heeft inmiddels veel ervaring opgedaan met het gebruiken van de archetypen in trainingen. Deze laten zien hoe vrouwen met minder moeite om kunnen gaan met hun volle leven en met het bereiken van doelen. Elke vrouw heeft de kwaliteiten en talenten van de vier vrouwelijke archetypen: de Moeder, de Heks, de Maagd en de Hoer. De combinatie van deze vier krachtige archetypen maakt een vrouw compleet, daadkrachtig, zichtbaar, gebalanceerd en succesvol, stelt het trainingsbureau. Door een seminar te organiseren over dit onderwerp hoopt Art 2 Advance meer bekendheid te geven over de focus op de vier archetypen en dat de ontwikkeling hiervan van belang is voor persoonlijk leiderschap voor vrouwen.

Ontwikkeling van kwaliteiten
Voor elke vrouw kan het ontwikkelen van één of meerdere archetypen belangrijk zijn. Bijvoorbeeld voor een secretaresse die punctueel en onzichtbaar haar werk doet loont het om meer Heksenkwaliteiten in te zetten om beter voor zichzelf op te komen. Een startende ondernemer zou zich kunnen richten op de ontwikkeling van de Hoerkwaliteiten. De geboren netwerker en creatieve vrouw zou meer structuur in haar leven kunnen genereren door de Maagd in zichzelf tot haar recht te laten komen. De doelgerichte manager zou Moederkwaliteiten toe kunnen voegen aan haar daadkracht, om meer natuurlijk en mensgericht de verbinding aan te gaan.

Seminar
Het seminar wordt gehouden op 16 november in het Palace Hotel te Noordwijk. Meer over de trainingen van Art 2 Advance is te vinden op www.a2a.nl en informatie over het seminar is te vinden op www.art2advance.nl/2010/05/04/het-seminar-vrouwelijk-leiderschap/

Trainingbureau Art 2 Advance