Seminar `5 uur Ratelband' bij 1We Academy


'Kots jij de consumptiemaatschappij ook uit'

AMERSFOORT, 20101015 -- Elke drie seconden sterft er ergens een kind. Waarom? Omdat wij er met z'n alleen een zootje van hebben gemaakt. Volgens Emile Ratelband is niet alleen Nederland in de war, maar de hele wereld. Onder het motto `verbeter de wereld, begin bij jezelf' geeft Ratelband op dinsdag 16 november geheel belangeloos het seminar `5 uur Ratelband' bij de 1We Academy. "Het is tijd om het heft in eigen handen te nemen."

Positiviteitsgoeroe Emile Ratelband is er helemaal klaar mee! Klaar met de consumptiemaatschappij, waarin `meer, meer, meer' het credo is. Met als gevolg dat de wereld in een dikke dip zit. Hoogtijd voor verandering! In `5 uur Ratelband' leer je je grenzen te verleggen en uit de dagelijkse sleur te breken. Hoe? Door jezelf eens grondig onder de loep te nemen en, in plaats van slaaf, meester van je eigen creatie te worden. Ratelband doet dit via `entertrainment', een combinatie van entertainment (via je rechterhersenhelft) en training (via je linkerhersenhelft). Door beide hersenhelften te stimuleren, word je één met je lichaam en geest.

Vol gas
`5 uur Ratelband' is een seminar vol positieve energie, beleving en bewustzijn, met volop handvatten om weer vol gas te kunnen geven. Want dat we met z'n allen in een dip zitten, is volgens Ratelband hét signaal dat het anders moet. "De wereld staat op z'n kop en dat hebben we nota bene nog zelf gecreëerd ook! Dat er elke drie seconden ergens een kind sterft, is toch om gek van te worden? Maar in plaats van zelf in actie te komen, kijken we passief toe hoe de wereldtop er een nog grotere puinhoop van maakt. Kijk bijvoorbeeld maar naar de gevangenisindustrie als de één na grootste industrie in de USA. En wij volgen nog steeds `The American Dream'? Wie is hier nou gek? Het is tijd om het heft in eigen handen te nemen. Want wat we zelf hebben gecreëerd, kunnen we zelf ook weer veranderen."
Vind je passie en creativiteit terug, leer je buren weer kennen en haal profijt uit deze crisistijd. Hoe? "Door te geven, in plaats van alleen maar te nemen", aldus Ratelband. "Door energie te geven, kríjg je energie. Door liefde te geven, kríjg je liefde. Door hulp te bieden, kríjg je hulp. Deze natuurwet werkt altijd. En je wordt er ook nog eens positiever, gezonder en vrolijker van."

Belangeloos
Met `5 uur Ratelband' zet Emile Ratelband zich geheel belangeloos in voor de 1We Academy, een initiatief van 1We - Een Wereld Idee, de ontwikkelingsorganisatie nieuwe stijl. De opbrengst van het seminar komt ten goede aan deze stichting. "Het mooie aan deze organisatie is dat ze kansarme mensen `business wise' helpt om zich te empoweren. Naar mijn idee is dat dé manier om deze mensen een sustainable toekomst te bieden."

Het seminar vindt plaats in 1We Studio 1 in Amersfoort, hét belevings- en ontmoetingscentrum voor een betere wereld. De kosten bedragen ¤ 150 (excl. BTW) + ¤ 25 voor maaltijd en drankjes. Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.1we.com.

1We - Een Wereld Idee





Ingezonden persbericht