'Dankzij de logopedist' nieuwe film NVLF


WOERDEN, 20101116 -- De beroepsvereniging van logopedisten (NVLF) heeft een voorlichtingsfilm uitgebracht waarin drie patiënten vertellen hoe zij door logopedie geholpen zijn. In Dankzij de logopedist vertelt moeder Lucilja over de taalachterstand van haar zoontje Wessel. Pilatesdocent Angelie legt uit hoe bij haar stemklachten ontstonden door het vele lesgeven. Piet is chronisch patiënt (ziekte van Parkinson): een van de klachten is dat zijn stemgeluid zwakker werd. Bij alle drie heeft logopedie de kwaliteit van leven sterk verbeterd.

Wessel (5) heeft PDD NOS, een vorm van autisme waardoor hij moeilijk contact legt met zijn omgeving. Hierdoor is de taalontwikkeling van Wessel traag op gang gekomen. Dankzij de logopedist heeft de vijfjarige Wessel leren imiteren. Zijn ouders hebben via de Hanencursus adviezen gekregen over het omgaan met zijn communicatiestoornis.

Piet van der Kop (75) heeft opnieuw moeten leren slikken vanwege de ziekte van Parkinson. Patiënten met deze ziekte kunnen een speciale logopedische therapie volgen. Door de ziekte van Parkinson was Piet slecht te verstaan. Dankzij de logopedie heeft Piet weer een krachtiger stemvolume.
Angelie Roelofs is Pilatesdocent. Ze geeft 32 uur per week les en gebruikt haar stem al 27 jaar professioneel. Een paar jaar geleden ontstonden er stemproblemen, die met rust niet meer over gingen. Angelie is behandeld voor haar ademhaling en stemklachten. De logopedist heeft haar in drie maanden van haar verkeerde manier van ademen afgeholpen.

De film Dankzij de logopedist is te zien via de website van de NVLF.
www.logopedie.nl/site/film_dankzij_de_logopedist/

NVLF





Ingezonden persbericht