Voor de 3e maal verkiezing "Downloadwinkel van het Jaar"


TILBURG, 20101116 -- Voor de derde maal organiseert de website Downloadwinkels.nl dit jaar de "Downloadwinkel van het Jaar" verkiezing. In de categorieën films, muziek, mobiel, games, software en ebooks kiest het publiek zijn favoriete downloadwinkel. Via de website downloadwinkelvanhetjaar.nl kan iedereen zijn stem uitbrengen. Stemmen kan tot en met 10 december. Een week later wordt bekendgemaakt welke websites zich in hun categorie Downloadwinkel van het Jaar mogen noemen.

Met de verkiezing vraagt Downloadwinkels.nl tevens aandacht voor het `legaal' (betaald) downloaden bij bonafide webwinkels. Want hoewel illegaal downloaden nog de overhand heeft, ondervinden steeds meer mensen de voordelen van betaald downloaden. Zoals de veel betere kwaliteit van de downloads en het feit dat de downloads virusvrij zijn. En natuurlijk betaalt men daarmee de artiest, filmmaatschappij of schrijver voor hun werk.

Bij de laatste verkiezing kwamen onder andere LegalDownload en DVDdownload als winnaars uit de bus. Het aantal downloadwinkels is in de afgelopen jaren sterk toegenomen, vooral in de categorie e-books en luisterboeken. Dit is met name te danken aan de ontwikkelingen op het gebied van e-readers en tablets zoals de iPad. Ook op DownloadWinkels.nl komen steeds meer aanmeldingen binnen van downloadwinkels die e-books en luisterboeken aanbieden. In de categorie muziek zijn er ook veel wisselingen, veel downloadwinkels waren verliesgevend en besloten te stoppen.

Stemmen voor de verkiezing kan alleen via de speciale website. Per e-mail adres mag men één stem per categorie uitbrengen. Wie stemt maakt kans op 500 euro gratis downloads en diverse andere prijzen. Stemmen voor de verkiezing kan tot en met vrijdag 10 december via www.downloadwinkelvanhetjaar.nl.





Ingezonden persbericht