Chesapeake Energy Corporation en CNOOC Limited maken samenwerkingsovereenkomst Eagle Ford Shale-project bekend

HONGKONG--(BUSINESS WIRE)-- 20101116 --

Chesapeake Energy Corporation (NYSE:CHK) en CNOOC Limited (NYSE:CEO) (SEHK:00883) maakten vandaag bekend dat een projectsamenwerkingsovereenkomst is gesloten waarbij CNOOC International Limited, een volledige dochteronderneming van CNOOC Limited, een onverdeeld belang van 33,3% heeft aangekocht in Chesapeake’s netto 600.000 hectare in erfpacht voor olie en aardgas in het Eagle Ford Shale-project in Zuid-Texas. De met de transactie gemoeide kosten bedragen $1,08 miljard in contanten, plus een extra corrigerende betaling van $40 miljoen bij sluiting van de overeenkomst. Daarnaast is CNOOC Limited overeengekomen om 75% van het aandelenkapitaal van Chesapeake’s boorfonds en de voltooiingskosten van maximaal $1,08 miljard, die Chesapeake tegen het einde van 2012 verwacht, te bekostigen.

Aubrey K. McClendon, Chesapeake’s Chief Executive Officer, merkte op: “We zijn zeer verheugd over de samenwerking met CNOOC Limited bij de voltooiing van onze vijfde transactie voor de ontwikkeling van de schalie-industrie. We kijken uit naar het verder voortgaan van de ontwikkeling van deze grote binnenlandse olie- en aardgasbronnen, wat na verloop van tijd zal resulteren in een vermindering van de olie-import in ons land, het ontstaan van duizenden goedbetaalde banen in de VS en de betaling van zeer belangrijke lokale, staats- en federale belastingen.”

Fu Chengyu, voorzitter van CNOOC Limited, verklaarde “We zijn verheugd om de transactie af te kunnen ronden en ons bedrijf verder te laten groeien in lijn met onze overzeese ontwikkelingsstrategie. Ik ben van mening dat dankzij de expertise en ervaring van onze partner in de schalieolie- en aardgasontwikkeling, dit project beide partijen van aanzienlijke voordelen zal voorzien.”

Chesapeake’s adviseur bij de transactie was Jefferies & Company, Inc., en de adviseur van CNOOC Limited was Tudor, Pickering, Holt & Co. Securities, Inc.

Dit persbericht bevat forward-looking statements in de betekenis van Artikel 27A van de Securities Act van 1933 en Artikel 21E van de Securities Exchange Act van 1934 met betrekking tot verwachte toekomstige gebeurtenissen. De daadwerkelijke resultaten kunnen wezenlijk verschillen als gevolg van verschillende risico’s en onzekerheden. Terwijl forward-looking statements gebaseerd zijn op veronderstellingen en analyses die door ons worden gemaakt en waarvan wij van mening zijn dat ze redelijk zijn onder de gegeven omstandigheden, kan een aantal risico’s en onzekerheden ertoe leiden dat onze feitelijke resultaten en toekomstige ontwikkelingen aanmerkelijk verschillen van onze voorspellingen en verwachtingen. Zie “Risks Related to Our Business” (Aan ons bedrijf verbonden risico’s) in de aanvulling op Chesapeake’s Prospectus, op 10 augustus 2010 gedeponeerd bij de US Securities and Exchange Commission (SEC), voor een bespreking van de risicofactoren die onze activiteiten beïnvloeden en die de samenwerkingsovereenkomst van het project kunnen beïnvloeden. Verdere bespreking van de risico’s en onzekerheden kan ook worden gevonden in het Jaarverslag 2009 van CNOOC Limited, op formulier 20-F, gedeponeerd bij het SEC op 23 april 2010. Wij waarschuwen u niet te veel op onze forward-looking statements te vertrouwen, daar deze alleen gelden op de datum van dit persbericht en wij niet verplicht zijn deze informatie te actualiseren.

Chesapeake Energy Corporation is de op één na grootste producent van aardgas en de meest actieve boormeester van nieuwe putten in de VS. Met het hoofdkantoor in Oklahoma City, zijn de activiteiten van het bedrijf gericht op het ontdekken en ontwikkelen van onconventionele landgebaseerde aardgas- en olievelden in de VS. Chesapeake heeft een vooraanstaande positie in de schalievelden voor aardgas in Barnett, Fayetteville, Haynesville, Marcellus en Bossier en in Granite Wash, Eagle Ford, Niobrara en een verscheidenheid aan andere velden voor onconventionele vloeistoffen. Het bedrijf heeft ook haar activiteiten verticaal geïntegreerd en bezit aanzienlijke activa op het gebied van midstream, compressie, boor- en olieveldservices. Meer informatie is beschikbaar via www.chk.com.

CNOOC Limited is China’s grootste producent van offshore ruwe olie en aardgas en is een van de grootste onafhankelijke olie- en gaswinnings- en productiebedrijven ter wereld. CNOOC Limited, met haar hoofdkantoor in Hongkong, handelt voornamelijk in de exploratie, ontwikkeling, productie en verkoop van olie en aardgas en heeft vier belangrijke productiegebieden voor de kust van China, namelijk de Bohai Bay, de Westelijke Zuid-Chinese Zee, de Oostelijke Zuid-Chinese Zee en de Oostelijke Chinese Zee. Daarnaast is het een van de grootste offshore producenten van ruwe olie in Indonesië. CNOOC Limited heeft tevens upstream-activa in Nigeria, Australië en andere landen. Meer informatie is beschikbaar via www.cnoocltd.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Chesapeake Energy Corporation
Contactpersonen beleggers
Jeffery L. Mobley, CFA, 405-767-4763
jeff.mobley@chk.com
of
John J. Kilgallon, 405-935-4441
john.kilgallon@chk.com
of
mediacontact
Jim Gipson, 405-935-1310
jim.gipson@chk.com
of
CNOOC Ltd
Dhr. Jiang Yongzhi, +86-10-8452-1731
Joint Company Secretary, General Manager van Investor Relations
Fax: +86-10-8452-1441
Jiangyzh2@cnooc.com.cn
of
Ketchum Newscan Public Relations Ltd
Mej.Sharon Fung, +852-3141-8082
Fax: +852-2510-8199

sharon.fung@knprhk.com

Ticker_symbol NYSE:CHK
Ticker_symbol NYSE:CEO