Ingezonden persbericht


PERSBERICHT- Driebergen, 10 november 2009

EA: steeds meer jongeren bidden

Op 16 januari 2010 organiseren jongeren op verschillende plaatsen in Nederland een Prayer Night. Op steeds meer plaatsen komen jongeren aan de vooravond van de Week van Gebed bij elkaar om te bidden voor hun plaats, omgeving, ons land en de wereld. Ieder jaar melden zich spontaan nieuwe locaties aan. De EA, die de Prayer Night faciliteert en coördineert, is onder de indruk van de creativiteit en het enthousiasme van jongeren. Iedere Prayer Night is uniek. Doordat jongeren zelf hun eigen invulling aan deze avonden geven, biedt een Prayer Night bezoekers ook de kans om kennis te maken met andere vormen van gebed.

Afgelopen jaar was er op 37 plaatsen in Nederland een Prayer Night. Ook voor 2010 hebben zich al weer organisatoren aangemeld. Het thema van de Prayer Night is 'Binnenste Buiten' en gaat over hoe je getuige kunt zijn. Anne Schalk, stagiaire en projectleider bij de EA voor de Prayer Night ondersteunt jongeren bij de organisatie met een PR-pakket, handboek, flyers, posters en advies.

De EA roept, samen met elf aangesloten jongerenorganisaties, de jeugd op om ook in hun plaats een Prayer Night te organiseren. De EA hoopt dat het jongeren helpt om over de muren van hun eigen kerk heen te kijken. Op www.prayernight.nl vinden jongeren die in januari een Prayer Night willen organiseren of bezoeken alle relevante informatie.

EINDE PERSBERICHT www.ea.nl