Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Beter dan God?
Een discussieavond over het dilemma van maakbare schoonheid

Op 16 november a.s. organiseert TwentseWelle in Enschede een bijzondere discussieavond over het dilemma van maakbare schoonheid. Deze avond is bedoeld voor iedereen die cosmetische chirurgie een interessant thema vindt, een fel tegenstander of voorstander is of er genuanceerd over denkt. Gasten deze avond zijn de maakster van de documentaire 'Beauty Refugee' Claudia Lisboa, fotografe Elisabeth van Dorp en journaliste Rianne Marijs die beiden werken voor de naaktrubriek Anybody in Viva en plastisch chirurg dr. Xander Bakker van de Velthuiskliniek. Filosoof/journalist Hans Kennepohl treedt op als gespreksleider

Wie wil er niet mooi zijn? Museum TwentseWelle toont momenteel de tentoonstelling Beter dan God, over de opkomst van cosmetische chirurgie. Veel mensen hebben twijfels bij deze ontwikkeling. Om te ontdekken waar dit heen gaat, kunnen we misschien kijken naar Brazilië, het land waar cosmetische chirurgie het wereldwijd het populairst is. De Braziliaanse Claudia Lisboa laat in haar documentaire "Beauty Refugee" zien hoe haar familie, waarvan iedereen een operatie heeft ondergaan, haar onder druk zet om dat ook te doen. In Nederland is het nog niet zo ver.

In de uiterst succesvolle rubriek Anybody van de VIVA geven al meer dan 15 jaar Nederlanders commentaar op hun naakte lichaam dat ze mooi en lelijk vinden. Fotografe Elisabeth van Dorp en journaliste Rianne Marijs tonen diverse Anybody's en geven hun mening over de Nederlandse omgang met schoonheid.

Tot slot volgt een plenair debat met cosmetisch chirurg Xander Bakker: als cosmetische chirurgie steeds goedkoper wordt, is dat nu een goede of een slechte ontwikkeling? En hoe hard gaat de op opkomst van cosmetische chirurgie eigenlijk?

Gespreksleiding: Hans Kennepohl, samensteller van de tentoonstelling Beter dan God. Het museum is geopend vanaf 18.30 uur. Het officiële programma start om 20.00 uur. Entree ¤ 12,50. Museumrestaurant Het Rozzendaal blijft tussen 17.00 en 22.00 uur geopend. Kaarten voor deze avond kunt u reserveren via info@twentsewelle.nl, of bellen met 053-4807680.