VerkeersInformatieDienst

Klein deel verkeer A58 kan weer door Flaketunnel

15 november 2010, 20:07

Vanaf dinsdagochtend 6.00 uur wordt het erkeer dat over de A58 rijdt deels door de Vlaketunnel geleid. Alleen het verkeer vanuit Vlissingen richting Bergen op Zoom kan vanaf dat moment gebruik maken van de vluchtstrook in de Vlaketunnel. Verkeer vanuit de richting Bergen op Zoom blijft omgeleid worden via aansluiting 33 en route U14.

Rijkswaterstaat blijft dringend adviseren om zoveel mogelijk gebruik te maken van de N57 en N256/N59 richting Zuid-Holland en Brabant en vice versa.

Verkeer vanuit Middelburg wordt bij knooppunt De Poel (Goes) omgeleid richting knooppunt Hellegatsplein en kan vanaf daar de weg vervolgen. Verkeer vanuit Breda wordt bij het knooppunt de Stok (Roosendaal) via Hellegatsplein richting Zeeland geleid.

Bij knooppunt de Poel (Goes) en knooppunt Noordhoek (Fijnaart) zijn op maandag informatieborden met reistijdinformatie geplaatst. Zo kan de weggebruiker aan het begin van de omleidingsroutes zien hoe de verwachte reistijd is. Ook op deze site is de actuele reistijd op de diverse trajecten weergegeven. De weggebruiker wordt verder geadviseerd om de actuele verkeerssituatie in de gaten te houden via onder meer radio, internet en teletekst.

Rijkswaterstaat heeft vrijdagavond de Vlaketunnel op de A58 afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer wordt omgeleid. Het is vooralsnog onbekend hoe lang deze situatie gaat duren. Rijkswaterstaat onderzoekt momenteel de oorzaak en doet er alles aan om de overlast voor de weggebruiker zoveel mogelijk te beperken en het verkeer vlot door te laten stromen. Vrijdagavond werd geconstateerd dat het wegdek aan de oostzijde van de tunnel door nog onbekende oorzaak 10 tot 15 centimeter omhoog is gekomen. Omdat dit een onveilige situatie oplevert voor het verkeer, is de Vlaketunnel in beide richtingen afgesloten. Op dit moment is de situatie in de tunnel stabiel.