Ingezonden persbericht


Jeugdtrendwatcher onthult Het Grote Geheim Van Sinterklaas, voor ouders en alleen voor grote kinderen

16 november 2010

()
interklaas staat onder druk! Nog nooit heeft het Sinterklaasfeest zó in de schijnwerper gestaan als nu. Niets is meer heilig... Na de film over de horror Sint, blijken er ook seksueel getinte Zwarte Piet liedjes in omloop te zijn. In Nijmegen schalde een dergelijk lied door de straten, terwijl de intocht van de goede Sint in volle gang was. Hoe moeten ouders hun kinderen uitleggen wat er aan de hand is? Wat als een kind van zijn of haar geloof valt? Jeugdtrendwatcher Bamber Delver en Stichting De Kinderconsument biedt als een echte hulp Piet de helpende hand!

()
et de publicatie van het boek Het Grote Geheim Van Sinterklaas biedt auteur Bamber Delver namens De Kinderconsument ouders in deze donkere dagen de oplossing. Het verhaal is natúúrlijk alleen bedoeld voor grote kinderen. De hoofdpersoon, een jongen van zo'n 9 jaar, komt er door zijn ouders achter dat de Sint niet bestaat. Hij is boos. Na de ouderlijke ontboezeming is het voor hem einde verhaal met het Sinterklaas feest. Omringd door zijn speelgoed verwerkt hij de teleurstelling. Langzamerhand merkt hij dat hij een grote broer in het gezin kan zijn. Al snel koopt hij samen met zijn ouders cadeautjes voor zijn jongere broertje Jonathan. Het vertellen van het grote geheim van Sinterklaas maakt deel uit van groter worden, ondervindt hij. Uiteindelijk zorgt hij samen met zijn ouders voor een geweldige pakjesavond, én voor een fantastisch Sint feest op school.

"Vandaag weet ik precies een week lang dat Sinterklaas niet bestaat. Het valt best mee. Toen Jonathan donderdag zijn cadeau in zijn schoen vond was ik blij dat hij het leuk vond. Ik heb het namelijk voor hem uitgezocht! Mijn cadeau was ook erg mooi. Een autootje dat ik ergens had gezien. Toen Jonathan even niet zag gaf ik Pap en Mam een dikke knipoog: "Dank u wel Sinterklaas!", zei ik.