Gemeente Hattem

Informatierubriek
COMMISSIEVERGADERING Op maandag 22 november komt de brede raadscommissie in een openbare vergadering bijeen in de raadzaal van het stadhuis. De vergadering begint om 20.00 uur. De concept-agenda is als volgt:
1. Opening: - Vaststellen van de agenda. - Mededelingen. 2. Vaststellen verslag van de commissievergadering van 18 oktober 2010. 3. Spreekrecht voor de burgers. 4. Gelegenheid tot het stellen van vragen door commissieleden. 5. 2e voortgangsrapportage 2010 ­ Najaarsnota. 6. Zendtijdtoewijzing lokale omroep. 7. Dienstverleningsvisie Hattem, Heerde en Oldebroek. 8. Strategische visie op de bestuurlijke positionering. 9. Verordening op de auditcommissie gemeente Hattem. 10. Controleprotocol 2010. 11. Sluiting. Kijk op www.hattem.nl (organisatie en bestuur ­ brede raadscommissie) voor alle achterliggende stukken voor de vergadering.

SPREEKUUR RAADSFRACTIES Heeft u vragen, wilt u iets kwijt of wilt u zo maar eens kennismaken met een van de raadsleden? U kunt op een vaste plek en op een vast moment met de fractieleden van de gemeenteraad van gedachten wisselen. Op 22 november kunt u van 19.30 uur tot 19.55 uur terecht in de vier spreekkamers in het `straatje' van het stadhuis voor een goed gesprek met de fractieleden. U bent van harte welkom! VERGADERING COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT De commissie ruimtelijke kwaliteit vergadert maandag 22 november 2010 om 10.00 uur op het stadhuis. De commissie adviseert het gemeentebestuur over de vraag of bouwplannen waarvoor een omgevingsvergunning is aangevraagd voldoen aan "redelijke eisen van welstand". Vanaf maandag 19 november 2010 is bekend welke bouwplannen de commissie behandeld. De agenda ligt ter inzage bij de balie van cluster Vergunningverlening en Handhaving (V&H). De voltallige commissie vergadert donderdag 2 december 2010 op wisselende locaties. De agenda met daarin de te behandelen plannen ligt vanaf woensdag 1 december 2010 ter inzage bij de balie van cluster Vergunningverlening en Handhaving. Geinteresseerden zijn vrij de vergaderingen bij te wonen. Aanvragers van een omgevingsvergunning kunnen tijdens de vergadering een toelichting geven op hun bouwplan. Bij het indienen van de omgevingsvergunning moeten zij hierom verzoeken.

COLLECTE Van 22 tot en met 27 november 2010 wordt er huis-aan-huis gecollecteerd door het Nationaal MS Fonds. BOUWEN AANGEVRAAGDE VERGUNNINGEN Omgevingsvergunning is aangevraagd voor de activiteit:
1. bouw: het plaatsen van een berging, Konijnenbergerweg 2 B, ingekomen 5 november 2010; 2. bouw, 2de fase: het geheel oprichten van een woning, Konijnenbergerweg 6, ingekomen 9 november 2010; 3. sloop: het geheel slopen van een woning, Konijnenbergerweg 6, ingekomen 9 november 2010; 4. Kappen: het kappen van 2 bomen, Hessenweg 17, ingekomen op 8 november 2010. VERLEENDE VERGUNNINGEN Bouwvergunning is verleend voor: 1. het uitbreiden van een industriegebouw (garagebedrijf), Lindenhof 11 (VZ 0311-2010). Omgevingsvergunning is verleend voor: 1. het uitbreiden van een woning, De Mate 8 (VZ 03-11-2010); 2. het uitbreiden en veranderen van een bijgebouw, Waalstraat 97 (VZ 03-11-2010). Sloopvergunning is verleend voor: 1. het slopen van een duiker, nabij bedrijventerrein De Netelhorst (VZ 21-102010). Personen die door het besluit rechtstreeks in hun belang zijn getroffen, kunnen daartegen ingevolge de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na bekendmaking (VZ) een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. In geval van onverwijlde spoed kan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank te Zutphen, sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen, bij afzonderlijk schrijven verzocht worden een voorlopige voorziening te treffen. Er dient dan wel een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Ontheffing bestemmingsplan is verleend voor: 1. het uitbreiden en veranderen van een bijgebouw, Hezenbergerweg 2a (VZ 1810-2010).

SPREEKRECHT Voor burgers bestaat de mogelijkheid om te spreken tijdens de vergaderingen van de brede raadscommissie. Daaraan is een aantal regels verbonden: - er mag tijdens de vergadering van de brede raadscommissie gesproken worden over onderwerpen die al dan niet op de agenda staan; - de totaal beschikbare spreektijd bedraagt maximaal 30 minuten. Elke spreker krijgt maximaal 5 minuten het woord. Wilt u gebruik maken van uw spreekrecht, dan dient u dit voor aanvang van de vergadering te melden bij de griffier of voor 16.00 uur via de e-mail: griffie@hattem.nl of telefonisch op tel. nummer (038)-443 16 16. Bij de aanmelding moet u naam, adres, telefoonnummer en het te bespreken onderwerp vermelden.

WET OP DE KANSSPELEN Op grond van art. 3 van de Wet op de Kansspelen is vergunning verleend voor het houden van een loterij op dinsdag 26 april 2011 in het verenigingsgebouw de Triangel, aan Biljartvereniging Door Oefening Sterk (DOS). Bezwaarschrift indienen Personen die door het besluit rechtstreeks in hun belang zijn getroffen, kunnen daartegen ingevolge de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na bekendmaking van dit besluit een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. In geval van onverwijlde spoed kan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank te Zutphen, sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen, bij afzonderlijk schrijven verzocht worden een voorlopige voorziening te treffen. Er dient dan wel een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

RADIO HATTEM De vergaderingen van de raad en de brede raadscommissie zijn maandagavond live te volgen via Radio Hattem. De uitzending begint om 20.00 uur en duurt tot aan het einde van de vergaderingen. Radio Hattem is te ontvangen via de kabel op 98.5 FM en via de ether op 106.1 FM. Herhaling op donderdag vanaf 10.00 uur.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de gemeente Hattem, telefoon 038 - 443 16 16 of kom langs op het stadhuis, Markt 1. Het stadhuis is open op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 12.30 uur. Op woensdag is het stadhuis ook geopend van 13.30 tot 17.00 uur en loket Burgerzaken tot 19.00 uur.



Gemeente Hattem
Personen die zienswijzen hebben ingediend tegen voornoemde besluiten kunnen binnen zes weken na de verzenddatum van dit besluit een beroepschrift indienen bij de rechtbank te Zutphen, sector bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen. Met de uitvoering van dit besluit kan meteen worden begonnen, ook al wordt er een beroepschrift ingediend. Als u dit niet wilt kunt u een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank. U moet dan aangeven waarom het voor u erg belangrijk is dat het besluit niet wordt uitgevoerd. Aan het indienen van een beroepschrift en het vragen van een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Over de hoogte en de wijze van betaling van deze kosten kunt u contact opnemen met de rechtbank Zutphen, tel. (0575) 59 35 00 (www.rechtspraak.nl). 17.00 uur en op woensdagavond na telefonische afspraak (tel.nr. 038-443 16 16) voor een ieder ter inzage bij cluster V&H. Gedurende deze periode kunnen schriftelijk gemotiveerde bedenkingen bij het college worden ingediend. Degene, die schriftelijke bedenkingen indient, kan schriftelijk verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Ook kan in deze periode, indien daarom wordt verzocht, over het ontwerpbesluit van gedachten worden gewisseld, waarbij de gelegenheid bestaat om mondeling gemotiveerde bedenkingen in te brengen. Degenen die als belanghebbenden worden aangemerkt kunnen t.z.t. beroep instellen tegen het te nemen besluit. onder meer een dartelend veulen en de onwennige eerste stappen van een olifantje. Van kinderen toont ze fijngevoelige portretten in klei. Bea Mol werkt sinds 1988 als beeldhouwster en is gespecialiseerd in dierfiguren en portretten.

TWEE ExPOSITIES IN STADHUIS HATTEM

WET MILIEUBEHEER Het college maakt, gelet op art. 3.15 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat zij voornemens zijn een milieuvergunning te verlenen onder het stellen van voorschriften ter bescherming van het milieu. De vergunning ingevolge de Wet milieubeheer is aangevraagd door Varkenshouderij Veldkamp. De vergunningaanvraag betreft het wijzigen van de veebezetting en bedrijfsopzet. Bea Mol

Lilia Gabo

De aanvraag, het ontwerpbesluit en andere ter zake zijnde stukken liggen vanaf 18 november 2010 tot en met 29 december 2010 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur, op woensdagmiddag van 13.30 tot

Tot 20 december exposeert Bea Mol haar beelden van jonge dieren en kinderen in de entree van het stadhuis. De Zwolse beeldhouwster liet zich inspireren door

Naast de expositie van Bea Mol, hangen er tussen 16 november en 20 december ook weer schilderijen van Lilia Gabo. Het thema van haar expositie is dit jaar "Kastelen in de zomer". De exposities zijn te zien tijdens de openingstijden van het stadhuis.

30 NOVEMBER OPVOEDDEBAT `OPVOEDEN DOE JE SAMEN!'

Het CJG geeft antwoord op alle vragen over opgroeien en opvoeden. Iedereen met vragen over eten en groei, verlegenheid of agressie, drugs of drukke kinderen, seksualiteit of zwangerschap, over echtscheiding of puberteit kan bij het CJG binnenlopen. Op dinsdag 30 november a.s. organiseert het CJG Hattem voor alle ouders, verzorgers en belangstellenden het opvoeddebat: `Opvoeden doe je samen!' De avond wordt opgedeeld in twee delen. In het eerste deel wil het team van het CJG hun hulpaanbod aan u presenteren. In het tweede gedeelte van de avond gaan we aan de hand van verschillende stellingen met elkaar in gesprek over opgroeien en opvoeding. "Iedereen is opvoeder.", "Een corrigerende tik mag.", "Een verplichte sport hoort bij de opvoeding.", zijn voorbeelden van de stellingen die we u willen voorleggen. Uw mening willen we graag horen. Uw aanwezigheid wordt dan ook zeer op prijs gesteld. Wanneer: dinsdag 30 november 2010. Waar: Multifunctioneel centrum de Marke, Daendelsweg 2 in Hattem. Tijd: 19.30 - 22.00 uur (inloop met koffie vanaf 19.00 uur). Toegang is gratis.

Iedereen die betrokken is bij het opgroeien en opvoeden van kinderen heeft wel eens behoefte aan informatie. Soms is ook een beetje steun nodig. Daarvoor kun je vanaf nu terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

Volg ons nu ook op Twitter via Twitter.com/@gem_hattem



Vervolg

Informatierubriek

- uw motivatie om Wmo-raadslid te worden; - welke doelgroep u vertegenwoordigt; - uw ervaringen met deze doelgroep. U kunt uw brief tot woensdag 1 december 2010 sturen naar: Gemeente Hattem T.a.v. Kim Houben Postbus 93 8050 AB Hattem In de week van 6 december willen wij graag alle kandidaten spreken. Wij hebben hiervoor maandag 6 en woensdagavond 8 december gereserveerd. Zou u hier in uw agenda alvast rekening mee willen houden? Voor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen met Kim Houben, beleidsmedewerker Wmo van de gemeente Hattem, 038 ­ 443 16 16 of houben@hattem.nl. Op onze website www.hattem.nl (Dienstverlening - Loket Zorg en Welzijn) vindt u meer informatie over de achtergrond van de Wmo en de Wmo-raad.

LEDEN WMO-RAAD HATTEM IN OPRICHTING
Wij zoeken inwoners van onze gemeente die lid willen worden van de Wmo-raad Hattem

een lid dat zich bezig houdt met het thema Wonen en Leefbaarheid. Wat levert het op? Meewerken in de Wmo-raad geeft zonder twijfel een gevoel van maatschappelijk nuttig bezig zijn. U geeft inwoners van Hattem een stem en adviseert de gemeente rechtstreeks over welzijn in Hattem. De Wmo-raad vergadert ongeveer acht keer per jaar. Solliciteer! De Wmo-raad moet de samenleving zo breed mogelijk vertegenwoordigen, dus iedereen kan reageren op de vacatures. Daarbij wordt wel opgemerkt dat het goed is dat de jeugd vertegenwoordigd wordt door iemand die tot de doelgroep behoort, dus niet ouder dan ongeveer 25 is. Voor de andere vacatures is ervaringskennis uiteraard een pré. Als u geïnteresseerd bent, zouden wij graag een brief van u ontvangen met daarin in elk geval de volgende informatie:

Wilt u meepraten over het welzijnsbeleid van de gemeente Hattem? Om goed welzijnsbeleid te maken, is het advies van mensen nodig die de Hattemse samenleving kennen en mee willen en kunnen denken over gemeentelijk beleid. Wij zijn daarom op zoek naar mensen die hun kennis en kunde in willen zetten voor een beter en mooier Hattem! Wat is de Wmo-raad De Wmo-raad adviseert het college van B&W over het Wmo-beleid (Wet maatschappelijke ondersteuning). De Wmoraad richt zich op het welzijn en de participatie van alle burgers en mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben. De raad bestaat uit vertegenwoordigers van de volgende groepen: Ouderen, jeugd, mantelzorgers, vrijwilligers, kerken, mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking en

VERKOOP EERSTE FASE ASSENRADE GAAT VAN START! Op woensdag 24 november 2010 gaat de verkoop van de eerste fase van Assenrade van start. Het gaat hierbij om 62 woningen en 29 kavels voor vrijstaande woningen. Assenrade is het nieuwe uitbreidingsgebied van Hattem. In totaal bestaat het project uit 225 koop- en huurwoningen en 50 bouwkavels. Er worden rijwoningen, twee-onderéén-kapwoningen en vrijstaande woningen gebouwd. Circa een derde bestaat uit huurwoningen en tweederde uit koopwoningen. De koopwoningen worden aangeboden door V.O.F. en de kavels door de gemeente Hattem. In een (verwarmde) tent op de bouwlocatie kunt u op woensdag 24 november tussen 17.30 en 20.00 uur de uitgebreide verkoopdocumentatie, het inschrijfformulier en de prijslijst verkrijgen van de aangeboden woningen. De gemeente Hattem kan u tijdens deze avond meer vertellen

over de grootte van de kavels, de vierkante meterprijzen en het beeldkwaliteitplan. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u zich laten informeren over de verschillende woningtypes, prijsklassen, toewijzingsprocedure, etc. Mocht u van plan zijn om te komen, dan verzoeken wij u zich alvast als geïnteresseerde aan te melden op de website www. woneninassenrade.nl (als u dat nog niet heeft gedaan). U ontvangt dan per mail een uitnodiging voor de bijeenkomst. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om bij de start verkoop aanwezig te zijn, dan kunt u de verkoopdocumentatie van de 62 woningen vanaf 25 november ook ophalen bij de makelaarskantoren van Veltkamp & Stam in Hattem en Bramer in Zwolle. Voor meer informatie over de kavels kunt u terecht op het stadhuis.

TWITTER De gemeente Hattem verspreidt haar nieuwsberichten nu ook via Twitter. Via deze online nieuwsdienst hoopt de gemeente u op een snelle manier te bereiken. Wat is Twitter? Twitter is een online service die `microblogging' wordt genoemd. Via Twitter kunnen korte mededelingen (Tweets) van 140 tekens worden verstuurd, vergelijkbaar met een SMSbericht. Het grote voordeel van Twitter is dat het op een kernachtige manier boodschappen snel overbrengt. Aanmelden? Om gebruik te kunnen maken van de twitterberichten van de gemeente Hattem kunt u zich gratis registreren via twitter.com. Wie zich eenmaal heeft ingeschreven op de site kan direct beginnen met het zelf plaatsen van berichten. Vervolgens kunt u zich aanmelden voor de nieuwsberichten van de gemeente Hattem via: twitter.com/gem_hattem. Om de aanmelding af te ronden klikt u op de knop `Follow'.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de gemeente Hattem, telefoon 038 - 443 16 16 of kom langs op het stadhuis, Markt 1. Het stadhuis is open op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 12.30 uur. Op woensdag is het stadhuis ook geopend van 13.30 tot 17.00 uur en loket Burgerzaken tot 19.00 uur.






---- --
WEEK 45
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN HATTEM GEHOUDEN OP 9 november 2010

AANWEZIG: de burgemeester : J.W. Wiggers
de wethouder : A.G. Borst
de wethouder : L. Teuben
de secretaris : J.P. Wassens

AFWEZIG:

|2.  |O&A|Teube|Decharge van    |In verband met de reeds         |Geadviseerd wordt om:      |Conform      |
|O   |   |n    |verantwoordelijk|goedgekeurde wijziging van de   |- in te stemmen met        |advies       |
|    |   |     |heden oude      |statuten en de organisatie van  |décharge van de heren      |besloten.    |
|    |   |     |bestuurders     |de Ontwikkelingsmaatschappij    |Teuben, Veldhoen en        |             |
|    |   |     |Ontwikkelingsmaa|Hattemerbroek B.V. alsmede de   |Westerkamp voor het door   |             |
|    |   |     |tschappij       |wijziging in de persoon van het |hen gevoerde beleid tot de |             |
|    |   |     |Hattemerbroek BV|bestuur moeten een tweetal      |datum van                  |             |
|    |   |     |                |vervolgbesluiten worden genomen.|statutenwijziging;         |             |
|    |   |     |en              |                                |- in te stemmen met        |             |
|    |   |     |vergaderstukken |Daarnaast ontvangt u conform    |vrijwaring van Milo Plannen|             |
|    |   |     |Ontwikkelingsmaa|gemaakte afspraken met de       |& Projecten B.V. voor het  |             |
|    |   |     |tschappij       |secretaris voor iedere          |door of namens de          |             |
|    |   |     |Hattemerbroek   |vergadering van de Raad van     |vennootschap gevoerde      |             |
|    |   |     |B.V. november   |Commissarissen van de           |beleid tot de              |             |
|    |   |     |2010.           |Ontwikkelingsmaatschappij       |statutenwijziging;         |             |
|    |   |     |                |Hattemerbroek B.V. de           |- de vergaderstukken voor  |             |
|    |   |     |                |vergaderstukken.                |de Raad van Commissarissen |             |
|    |   |     |                |                                |van                        |             |
|    |   |     |                |                                |Ontwikkelingsmaatschappij  |             |
|    |   |     |                |                                |Hattemerbroek B.V. voor het|             |
|    |   |     |                |                                |overleg van 11 november    |             |
|    |   |     |                |                                |a.s. voor kennisgeving aan |             |
|    |   |     |                |                                |te nemen.                  |             |
|3.  |O&A|Teube|Verkoopprijs    |Er is overeenstemming bereikt   |Geadviseerd wordt om in    |Conform      |
|O   |   |n    |gemeentegrond.  |over verkoop van gemeentegrond. |deze situatie de           |advies       |
|    |   |     |                |Nu is de grond getaxeerd en     |verkoopprijs vast te       |besloten.    |
|    |   |     |                |dient de verkoopprijs bepaald te|stellen op E 111 per m2.   |             |
|    |   |     |                |worden.                         |                           |             |
|4.  |O&A|Teube|Verzoek huur    |Verzoeker wenst een stukje      |Geadviseerd wordt:         |Conform      |
|O   |   |n    |gemeentegrond.  |gemeentegrond te huren om bij de|- om de betreffende        |advies       |
|    |   |     |                |tuin te betrekken. Het gaat om  |gemeentegrond te huur aan  |besloten.    |
|    |   |     |                |circa 15 m2.                    |te bieden aan verzoeker    |             |
|    |   |     |                |We hebben de betreffende locatie|dmv bijgaande brief.       |             |
|    |   |     |                |bezien en geconstateerd dat     |                           |             |
|    |   |     |                |verhuur van de betreffende      |                           |             |
|    |   |     |                |groenstrook mogelijk is.        |                           |             |
|5.  |P&S|Borst|Voortgang       |De waarderingskamer toetst twee |De brief over de           |Conform      |
|O   |   |     |uitvoering Wet  |maal per jaar, in het kader van |herwaardering Wet WOZ naar |advies       |
|    |   |     |waardering      |het toezicht op de uitvoering   |waardepeildatum 1 januari  |besloten.    |
|    |   |     |onroerende zaken|van de Wet WOZ, alle gemeenten. |2010 alsmede de            |             |
|    |   |     |(Wet WOZ).      |Daarnaast geeft de              |terugkoppeling             |             |
|    |   |     |                |waarderingskamer jaarlijks zijn |voortgangsinventarisatie   |             |
|    |   |     |                |bevindingen over de jaarlijkse  |oktober 2010 van de        |             |
|    |   |     |                |herwaardering Wet WOZ. De brief |Waarderingskamer voor      |             |
|    |   |     |                |over de bevindingen van de      |kennisgeving aannemen.     |             |
|    |   |     |                |herwaardering en de             |                           |             |
|    |   |     |                |terugkoppeling                  |                           |             |
|    |   |     |                |voortgangsinventarisatie oktober|                           |             |
|    |   |     |                |2010 van de Waarderingskamer    |                           |             |
|    |   |     |                |treft u bijgevoegd aan.         |                           |             |
|    |   |     |                |Geconstateerd is dat de         |                           |             |
|    |   |     |                |uitvoering van de Wet WOZ in de |                           |             |
|    |   |     |                |gemeente Hattem goed verloopt.  |                           |             |
|6.  |P&S|Teube|Tarieven        |Het basistarief 2011 ten        |In te stemmen dat de       |Conform      |
|O   |   |n    |reinigingsrechte|opzichte van 2010 stijgt met    |voorgestelde tarieven      |advies       |
|    |   |     |n 2011.         |2,7%. De ledigingtarieven       |worden verwerkt in de      |besloten.    |
|    |   |     |                |blijven dezelfde als in 2010.   |betreffende                |             |
|    |   |     |                |                                |belastingverordening voor  |             |
|    |   |     |                |                                |2011.                      |             |
|7.  |BDV|Wigge|Werkgeversverteg|                                |Ten behoeve van de         |Conform      |
|O   |   |rs   |enwoordiging in |                                |oprichting van de cluster  |advies       |
|    |   |     |het Bijzonder   |                                |Brandweer Veluwe Noord:    |besloten.    |
|    |   |     |Georganiseerd   |                                |1) de heer F. Dijkstra,    |             |
|    |   |     |Overleg (BGO) en|                                |gemeentesecretaris van de  |             |
|    |   |     |in de Bijzondere|                                |gemeente Heerde en zijn    |             |
|    |   |     |Ondernemingsraad|                                |plaatsvervanger de heer K. |             |
|    |   |     |(BOR) ten       |                                |van der Linde,             |             |
|    |   |     |behoeve van de  |                                |gemeentesecretaris van de  |             |
|    |   |     |oprichting van  |                                |gemeente Elburg, mandaat   |             |
|    |   |     |de cluster      |                                |geven om voor de           |             |
|    |   |     |Brandweer Veluwe|                                |deelnemende gemeenten als  |             |
|    |   |     |Noord.          |                                |WOR-bestuurder op te treden|             |
|    |   |     |                |                                |in het overleg met de      |             |
|    |   |     |                |                                |Bijzondere                 |             |
|    |   |     |                |                                |Ondernemingsraad;          |             |
|    |   |     |                |                                |2) J.W. Wiggers,           |             |
|    |   |     |                |                                |burgemeester van de        |             |
|    |   |     |                |                                |gemeente Hattem en zijn    |             |
|    |   |     |                |                                |plaatsvervanger W.L.       |             |
|    |   |     |                |                                |Zielhuis, burgemeester van |             |
|    |   |     |                |                                |de gemeente Oldebroek,     |             |
|    |   |     |                |                                |mandaat geven om voor de   |             |
|    |   |     |                |                                |deelnemende gemeenten als  |             |
|    |   |     |                |                                |werkgeversvertegenwoordiger|             |
|    |   |     |                |                                |op te tredeni n het BGO met|             |
|    |   |     |                |                                |als doel tot               |             |
|    |   |     |                |                                |overeenstemming te komen   |             |
|    |   |     |                |                                |over het sociaal plan en   |             |
|    |   |     |                |                                |hem qua                    |             |
|    |   |     |                |                                |onderhandelingsruimte      |             |
|    |   |     |                |                                |"carte blanche" te geven.  |             |
|    |   |     |                |                                |De rol van burgemeester    |             |
|    |   |     |                |                                |Zielhuis zal na zijn       |             |
|    |   |     |                |                                |vertrek per 1 december     |             |
|    |   |     |                |                                |worden overgenomen door    |             |
|    |   |     |                |                                |zijn opvolger.             |             |
|8.  |BDV|Wigge|Protocol        |In bijgaand voorstel wordt      |Uw college wordt           |Conform      |
|O   |   |rs   |Agressie &      |ingegaan op de noodzaak van het |geadviseerd kennis te nemen|advies       |
|    |   |     |Geweld.         |nemen van maatregelen om        |van het voorstel en in te  |besloten.    |
|    |   |     |                |Agressie & Geweld richting      |stemmen met de te nemen    |             |
|    |   |     |                |medewerkers van de gemeente te  |maatregelen.               |             |
|    |   |     |                |voorkomen. Het voorstel voorziet|                           |             |
|    |   |     |                |daarnaast in een pakket         |                           |             |
|    |   |     |                |maatregelen die de komende tijd |                           |             |
|    |   |     |                |moeten zorgen voor bescherming  |                           |             |
|    |   |     |                |van de medewerkers en het       |                           |             |
|    |   |     |                |verminderen en voorkomen van    |                           |             |
|    |   |     |                |Agressie & Geweld.              |                           |             |
|9.  |O&A|Wigge|Hattem in de    |Door de specifieke ligging van  |In te stemmen met het      |Conform      |
|O   |   |rs   |regio           |Hattem, is in de loop van de    |voorgestelde integrale     |advies       |
|    |   |     |Strategische    |jaren een praktijk ontstaan     |proces om te komen tot een |besloten. De |
|    |   |     |visie op de     |waarin Hattem deelneemt aan     |strategische visie op de   |lijst met    |
|    |   |     |bestuurlijke    |(sub-)regionale verbanden in de |bestuurlijke positionering |gesprekpartne|
|    |   |     |positionering.  |beide provincies en regio's.    |van Hattem.                |rs nog       |
|    |   |     |                |Voor de komende jaren willen we |                           |afstemmen met|
|    |   |     |                |een strategische visie          |                           |portefeuilleh|
|    |   |     |                |ontwikkelen op samenwerking in  |                           |ouder.       |
|    |   |     |                |de regio. Deze strategie is     |                           |Daarnaast het|
|    |   |     |                |bestuurlijk en voor de          |                           |e.e.a.       |
|    |   |     |                |organisatie wenselijk om te     |                           |financieel   |
|    |   |     |                |borgen dat de gemeente Hattem   |                           |verwerken in |
|    |   |     |                |ook in de toekomst optimaal     |                           |het          |
|    |   |     |                |blijft functioneren.            |                           |raadsvoorstel|
|    |   |     |                |                                |                           |.            |
Deze notulen zijn vastgesteld in de vergadering van 16 november 2010.


---- --