Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

STUDENT JAAP MELLE WINT MASTER BLENDER-WEDSTRIJD EN WORDT GENOEMD OP NIEUWE WHISKY VAN THE FAMOUS GROUSE

Amsterdam, 16 november 2010 | Jaap Melle van den Bosch is de master blender van het International Whisky Festival geworden dat afgelopen weekend werd gehouden in Leiden. Winnaar Jaap wist heel dicht bij het originele recept van de nieuwe Sherry Oak Cask Finish te komen die The Famous Grouse, de nummer 1 whisky van Nederland, volgend jaar op de markt brengt. Daarom prijkt de naam van de gelukkige winnaar op het etiket van deze nieuwe whisky die in 2011 op de markt komt.

Student Religiewetenschappen Jaap Melle van den Bosch (1983) uit Utrecht, heeft de master blender-wedstrijd gewonnen die afgelopen weekend werd gehouden op het International Whisky Festival. In de Pieterskerk in Leiden hebben meer dan 70 whiskyliefhebbers in het Famous Laboratorium geprobeerd om zo dicht mogelijk bij het recept van de nieuwe The Famous Grouse Sherry Oak Cask Finish te komen. Dit deden zij onder toezicht van Gordon Motion, master blender van The Edrington Group/ The Famous Grouse in Schotland. Jaap kwam het dichtst bij het originele recept van de nieuwe The Famous Grouse, die volgend jaar in Nederland op de markt komt. De naam van de gelukkige winnaar prijkt in 2011 op het etiket van deze nieuwe whisky.

Gordon Motion, master blender The Famous Grouse: "Vrijwel iedere deelnemer heeft heel enthousiast geprobeerd om zo dicht mogelijk bij de nieuwe The Famous Grouse in de buurt te komen. Ik heb voornamelijk gelet of het nootachtige en pittige aroma naar voren kwam, waar Jaap met zijn blend het dichtst bij in de buurt is gekomen."

Jaap van den Bosch: "Ik vond het erg leuk om mee te doen aan deze wedstrijd en om voor een vakman als Gordon Motion een blend te kunnen maken. Ik houd van iets zoetere whisky's en deze nieuwe Sherry Oak Cask Finish van The Famous Grouse vond ik daarom erg lekker! Het is wel een eer dat ik op de flessen kom te staan!"

The Famous Grouse

The Famous Grouse is de nummer 1 whisky van Nederland. The Famous Grouse Finest Scotch Whisky wordt geproduceerd door Matthew Gloag & Son en is al ruim tweehonderd jaar een gerespecteerde naam in de wereld van Scotch whisky. De blended whisky met de bekende Schotse sneeuwhoen (red grouse) als mascotte, wordt naar meer dan 100 landen geëxporteerd. The Famous Grouse is al 30 jaar de nummer 1 whisky van Schotland en met recht de trots van de Schotten! Voor meer informatie kijk op www.thefamousgrouse.nl.