Gemeente Nijmegen

persbericht


16-11-2010

Subsidies Ondernemersfonds 2010 verdeeld

Het geld uit het Ondernemersfonds Nijmegen 2010 is definitief verdeeld. Het college van burgemeester en wethouders heeft subsidie toegekend aan achttien projecten, in totaal goed voor een bedrag van ruim 900.000 euro. De projecten variëren van een Masterclass Molecule to Man Imaging aan de Radboud Universiteit Nijmegen, een techniekweek van de Industriële Kring Nijmegen tot aan de verwijdering van graffiti in de binnenstad en werklocatiemanagement.

In totaal zijn 37 aanvragen voor een bijdrage uit het Ondernemersfonds 2010 ingediend. Hiervan zijn 18 aanvragen gehonoreerd. Daarbij gaat het om: · zeven projecten die betrekking hebben op de marketing en promotie van Nijmegen · vijf projecten op het gebied van de fysieke bedrijfsomgeving op bedrijventerreinen en werklocatiemangement · twee projecten in relatie tot de binnenstad · een project in het kader van netwerken · een project op het gebied van de creatieve stad · een project binnen het thema onderwijs en arbeidsmarkt · een project gericht op netwerken en innovatie. Negentien projecten voldeden niet aan de criteria.

Het college van burgemeester en wethouders volgt hiermee het advies van de Taskforce Ondernemersfonds. Die adviseert het college volgens de subsidieverordening Ondernemersfonds en bestaat uit vertegenwoordigers van het Economisch Collectief Nijmegen, Industriële Kring Nijmegen, VNO/NCW Arnhem-Nijmegen, Stichting Binnenstadsmanagement Nijmegen en de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland. De Nijmeegse wethouder Economie is adviserend lid.

Het Ondernemersfonds Nijmegen is gestart in 2006. Het budget wordt ingezet om projecten te steunen die een economisch effect genereren en op die manier bijdragen aan het ondernemersklimaat in Nijmegen. Ook dit jaar was circa 1,5 miljoen euro beschikbaar. Het restant wordt na verrekening ingezet voor lastenverlichting (OZB voor niet-woningen) en verwerkt in de stadsbegroting 2012-2015.

Voor meer informatie over de projecten die subsidie hebben ontvangen: www.ondernemersfondsnijmegen.nl.