Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kerstsfeer proeven in topsteden dicht bij huis

Amsterdam, 16 november 2010 - Wanneer het kouder wordt en de dagen korter, komen kerstkriebels opzetten. Een weekendtrip binnen Europa, naar een stad met een gezellige kerstmarkt en veel knusse bruine cafés om op te warmen, is dé manier om kerstsfeer op te snuiven. Boekingssite Hotels.com zocht naar kerstmarkten dicht bij huis, in steden die toeristen een weekend lang veel te bieden hebben. De boekingssite zocht in elke stad een sfeervol hotel. Een weekend lang genieten van poffertjes, glühwein en een romantische kerstsfeer.

Antwerpen

In Antwerpen wordt de kerstmarkt op 11 december geopend door een lichtparade. Tientallen praalwagens trekken in een lange optocht door de stad. De kerstmarkt is verdeeld over de vele stadspleinen, waar ruim 100 kerststalletjes voor een winterse ambiance zorgen. Wie alle kraampjes bekeken heeft kan verder shoppen in een van de chique en feestelijk verlichte winkelstraten van Antwerpen. Verblijf je in het Hilton Antwerp, dan zit je midden in het kerstgedruis èn heb je uitzicht op de Groenplaats, waar van zaterdag 18 tot en met vrijdag 24 december het Glazen Huis staat voor de solidariteitsactie Music For Live.

Keulen

Jaarlijks bezoeken zo'n 4 miljoen mensen de Keulse kerstmarkt. Die is op verschillende plaatsen in de stad te vinden, met als middelpunt de markt rond de imposante Dom van Keulen. Daar staat tevens de grootste kerstboom van het Rijnland. Aan dit plein, in hartje Keulen, is het luxe Dom Hotel à le Meridien gelegen, een uitstekende uitvalsbasis. Verderop ligt het schip MS Wappen von Köln, dat rond kerst een drijvende kerstmarkt vormt. Het panoramisch uitzicht over de verlichte rivier en stad vanaf het dek bezorgt je het ware kerstgevoel.

Düsseldorf

Een andere beroemde kerstmarkt in Duitsland is die van Düsseldorf, ook wel de kersthoofdstad van Duitsland genoemd. De markt telt er ruim 250 kraampjes, en is verdeeld over zes pleinen die allemaal een geheel eigen uitstraling hebben. Zo is de markt op Heinrich-Heine Platze geheel in jugendstil, en zijn de kraampjes op Marktplatz in renaissancestijl. In het centrum van Düsseldorf kan geschaatst worden, niet ver van het sfeervolle Burns Art & Culture Hotel. Even genoeg van de kerstmarkt? Geen probleem, in de Altstadt is een enorm aantal gezellige kroegen te vinden.

Maastricht

In eigen land is de kerstmarkt van Maastricht een echte aanrader. Magisch Maastricht biedt van 3 december tot en met 2 januari onder andere plaats aan kerststallen, een ijsbaan en een reuzenrad met uitzicht over de bourgondische stad en haar omgeving. Op het Vrijthof wordt een ijssculpturenfestival georganiseerd. Op het podium op de Markt voor het oude stadhuis zijn tijdens een kerstconcert bekende Nederlandse artiesten te bewonderen. Shopping nights en koopzondagen bieden eindeloos winkelplezier. De kamers van het Britannique Hotel kijken uit over de sfeervolle kerstmarkt op het Vrijthof. Verblijf je in dit hotel, dan hoef je de kerstsfeer geen seconde te missen.

Einde persbericht. Dinsdag 16 november 2010.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht