Ingezonden persbericht


Persbericht

Dinsdag 16 november 2010

Small Bite wint de iZovator Award; het beste innovatieve idee voor de zorg

Small Bite heeft op 15 november de iZovator Award gewonnen met het beste innovatieve idee voor de zorgeconomie. Small Bite is een hulpmiddel (device) dat in de mond wordt aangebracht. Het zorgt ervoor dat de mond niet al te ver open kan en patiënten dus langer genieten van hun eten. Op deze manier neemt de patiënt minder calorieën op dan daarvoor, omdat hij veel eerder verzadigd is. Daarnaast houden mensen het goed vol door de professionele begeleiding. In de regio Gooi & Vechtstreek komt de eerste Small Bite praktijk. Small Bite is getest op veiligheid en effectiviteit. Het succes is ongeveer hetzelfde als dat van de maagballon, alleen met een veel lager risicoprofiel.

Uitreiking iZovator Award
Voor het 2e opeenvolgende jaar werd onder grote belangstelling de iZovator Award uitgereikt. Juryvoorzitter René Hup, bestuurder van de Amaris Zorggroep, overhandigde de prijs aan Jan Renders uitvinder en medeaandeelhouder van Small Bite in Amaris Zuiderheide. Naast de eer ontving Small Bite de iZovator Award, een kunstwerk gemaakt door iemand met een visuele beperking, een financiële bijdrage om het winnende idee ten uitvoer te brengen en exposure via het netwerk van iZovator. 2e en 3e prijs iZovator Award
De 2e prijs is gewonnen door Waag Society met de Mobiele Verhalentafel. Het doel van de Mobiele Verhalentafel is om een activerende en ondersteunende rol te bieden aan de groeiende groep van ouderen die zelfstandig wonen. De 3e prijs is gewonnen door Creative Seeds met Join-the-Game. Dit is een concept dat het herstel van kinderen in ziekenhuizen door middel van beweging en sociaal contact bespoedigd. Het doel van Join-the-Game is om kinderen die langdurig opgenomen zijn in het ziekenhuis, te stimuleren om meer te bewegen en samen te spelen.

Het juryrapport
De jury bestond uit voorzitter René Hub (bestuurder van Amaris Zorggroep), Bart Peletier (directeur Residex), Jeroen Crasborn (directeur strategie van Agis), Huub Nijhuis (directievoorzitter van de Rabobank Hilversum Vecht en Plassen) en Gaston Crolla (manager regiostimulering van de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland). Na goed en uitvoerig overleg vonden zij van de drie finalisten het idee van Small Bite het beste innovatieve idee voor de zorg. Small Bite scoorde op alle onderdelen het beste. Volgens de jury is het concept tot in de finesses uitgewerkt, liggen de prototypes klaar en kan het zo de markt op. En wat het belangrijkste is, is dat het inspeelt op gedragsverandering. Prijswinnaar Jan Renders heeft het zelf ervaren. 'Het is voor mij een lange weg geweest, maar het werkt. Ik was op mijn 13e 132 kilo en leef en eet nu beter. Nu pas leef ik echt'.

iZovator Award
De iZovator Award werd door Jan Rensen, wethouder Economie van de gemeente Hilversum, geopend. "Door het organiseren van de iZovator Award worden innovaties in de zorgsector in de regio Gooi- en Vechtstreek gestimuleerd." benadrukt Jan Rensen.

Trendwatcher Adjiedj Bakas
Voorafgaand aan de uitreiking gaf trendwatcher Adjiedj Bakas zijn visie op de toekomst van de zorgsector. Hij gaf daarmee een voorproefje op zijn nieuwe boek "De Toekomst van Gezondheid' dat eind 2010 uitkomt.

EINDE PERSBERICHT

Over iZovator
iZovator is het regionale kennis en innovatieplatform voor de zorgeconomie in de Gooi- en Vechtstreek. Het doel van iZovator is het bevorderen van innovatie in de zorgeconomie, zodat de zorg goed aansluit bij de behoefte van de burger. Daarnaast wil iZovator de economische bedrijvigheid in de regio bevorderen. iZovator organiseert netwerk- en kennisbijeenkomsten zoals de Cross Care Cafés en sector ondersteunende projecten. Kijk voor meer informatie op www.izovator.nl




Ingezonden persbericht