Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Arnhem, 16 november 2010

Populaire Woordenboekspel opnieuw op de markt gebracht

Vandaag is de nieuwe, herziene uitgave van het Woordenboekspel verschenen. Uitgeverij MoosMedia brengt het in 1991 door Aldert Walrecht samengestelde boek weer op de markt. Daarmee wordt voorzien in een grote behoefte aan een handzame en toegespitste verzameling woorden waarmee dit populaire spel gespeeld kan worden.

Het Woordenboekspel was al jaren niet meer verkrijgbaar. Uitgeverij MoosMedia besloot daarom tot een heruitgave. Daarin zijn de meeste woorden uit het oorspronkelijke Woordenboekspel opgenomen, aangevuld met een groot aantal nieuwe. De vele liefhebbers kunnen nu beschikken over ruim 3.000 moeilijke, rare en verrassende woorden in één boek. Eindeloos zoeken in dikke en zware woordenboeken is daarmee verleden tijd. Bovendien kan het Woordenboekspel nu makkelijk worden meegenomen op vakantie en bij andere gelegenheden. Het Woordenboekspel kan worden gespeeld door jong en oud, met familie en vrienden en is een ideaal cadeau voor de feestdagen.

Het spel
Bij het Woordenboekspel zoekt een speler een woord op dat niemand kent. Iedere speler bedenkt een betekenis en schrijft deze op, waarna ze allemaal worden voorgelezen. Er zijn punten te verdienen door spelers die de juiste betekenis raden en door spelers van wie de betekenis geraden wordt door anderen. Dit levert vaak hilarische momenten op. Het Woordenboekspel kan eindeloos lang gespeeld worden en degene die de meeste punten behaald heeft, is winnaar. Maar vaak gaat het vooral om het plezier en de eigenaardigheden die de taal te bieden heeft.

Het Woordenboekspel is te verkrijgen via de boekhandel en via bol.com. Ook kan het worden besteld bij uitgeverij MoosMedia.

Woordenboekspel
Samengesteld door Aldert Walrecht
Redactie: Gerard Popkema
Uitgegeven door MoosMedia, Arnhem (www.moosmedia.nl) ISBN 9789078659037
Prijs ¤14,95