Ingezonden persbericht


Geef schone kleren deze feestdagen
Schone Kleren Campagne lanceert hét ideale Sint- en/of Kerstcadeau

Amsterdam, 16 november 2010 ­ De Schone Kleren Campagne heeft hÇét cadeau voor deze feestdagen. Schone kleren! Wie wil dat nou niet: jurkjes, jasjes en vlinderstrikjes die onder goede arbeidsomstandigheden zijn gemaakt? Deze Sint of Kerst kan iedereen dat mogelijk maken. In plaats van sokken in de surprise of lingerie onder de kerstboom kun je óns cadeau doen. SKC's Marieke Eyskoot: "Door iemand donateurschap van de Schone Kleren Campagne te geven, breng je een wereld waarin eerlijke kleding te koop is dichterbij."

En dat is niet alles. Iedereen die voor 15 december op www.schonekleren.nl een bon bestelt, en dus een nieuwe donateur aandraagt, maakt zelf kans op een aantal prachtige prijzen. Want we waarderen de steun zeer. Zonder dat zouden de mensen die onze kleren maken het nog zwaarder hebben in deze donkere dagen. Er valt daarom te kiezen uit twee kaartjes voor de musical La Cage aux Folles (plùs een meet-en-greet met musicalster en SKC-ambassadeur Robin van den Akker), een heerlijk verwenpakket vol kerstproducten van Lush of een waardebon voor fair fashion store Charlie+Mary.

Om te laten zien gelukkig je iemand met zo'n bon kan maken lanceert de Schone Kleren Campagne tegelijk met de cadeaubon een feestelijk, verrassend en 'hypnotiserend' filmpje, met in de hoofdrol Robin van den Akker en Joline Gelok. Dit filmpje laat zien dat de bon geschikt is voor iedereen die nog een goed cadeau-idee kan gebruiken, en dat dat zeker niet alleen voor de feestdagen hoeft te zijn. Je kan ons bij elke gelegenheid weggeven!

De Schone Kleren Campagne gaat voor een wereld waarin alleen kleding wordt verkocht die onder goede arbeidsomstandigheden is gemaakt. De platformorganisatie is in 1989 opgericht, en o.a. de FNV, de Landelijke India Werkgroep, Oxfam Novib, Stichting Max Havelaar, Veggie in Pumps en NJR zijn erbij aangesloten. De Schone Kleren Campagne is onderdeel van de Clean Clothes Campaign, die actief is in 15 Europese landen en een netwerk van 300 organisaties wereldwijd coördineert.