Ingezonden persbericht


( PERSBERICHT )

Amsterdam, 16 november 2010

Winnaar eerste Limboland Pitch! bekend

Limboleden kozen het programma Spiegelportretten als beste idee in de Limboland Pitch! voor bevlogen amateurs. Hiermee winnen Willemiek den Oever en Fleur Sleegers ¤ 5000,- om hun idee te realiseren onder inhoudelijke en productionele begeleiding van professionals. Het winnende programma wordt uitgezonden op Limboland (www.limboland.tv) en door RTV Rijnmond.

Een maand lang konden Limboleden hun stem uitbrengen op hun favoriete programmavoorstel. De onderwerpen en ideeën liepen sterk uiteen: van webvideoportretten over kunstenaars, een film over Rotterdamse dansers tot een kinderserie over opa's. Uiteindelijk kreeg het idee van Willemiek den Oever en Fleur Sleegers de meeste stemmen. Zij mogen hun korte documentaires Spiegelportretten, met tien zelfbeelden van jongeren tussen de 12 en 13 jaar, realiseren.

Willemiek den Oever en Fleur Sleegers: "Fantastisch dat wij de eerste Pitch! hebben gewonnen! Nu kunnen wij een uniek mediaproject realiseren met de kinderen van de Weekend Academie in Westerpark, daar zijn wij natuurlijk erg blij mee! Hopelijk ontmoeten veel mensen vanaf eind februari onze kinderen daar in een eigen spiegelportret!"

Initiatiefneemster Wendela Scheltema: "We leven in een mediacratie, een beeldcultuur. De grenzen tussen professioneel en amateur vervagen. Bij Limboland vinden we het belangrijk dat óók amateurmakers gestimuleerd worden hun ideeën te verwezenlijken. YouTube staat vol met amateurfilms. En er zijn zo veel mooie programma-ideeën die net dat steuntje in de rug verdienen. Daarom hebben wij Pitch! bedacht. De indiener werkt zelf zijn idee uit, maar krijgt advies en begeleiding van professionals. Simpel maar effectief, en voor het publiek ook heel leuk om dat proces te volgen."

Na deze eerste succesvolle Pitch! kunnen mensen bij de tweede editie weer ¤ 5.000,- winnen met hun programmavoorstel. De volgende Pitch! deadline is 28 november.

Doel van de Pitch! is om bevlogen amateurs een programma te laten ontwikkelen onder inhoudelijke en productionele begeleiding van professionals. Limboleden kunnen ideeën voor een programma of korte film aandragen bij Limboland. Op de ingezonden voorstellen geeft de Pitch! redactie feedback, Limboleden stemmen vervolgens online welk idee zij gerealiseerd willen zien. Het winnende programma wordt uitgezonden op Limboland en RTV Rijnmond.

De Pitch! vindt zes keer per jaar plaats. Ideeën voor de tweede Pitch! kunnen tot 28 november worden ingediend op info@limboland.tv.

www.limboland.tv

Deel Limboland via:

Limboland
Limboland geeft nieuwe en ervaren filmmakers, kunstenaars, journalisten, fotografen en tv-makers de ruimte om te experimenteren en programma's en films te ontwikkelen. Iedere zondag zijn deze vanaf 13.00 uur te zien op www.limboland.tv. Naast het ontwikkelen en produceren van content voor www.limboland.tv, organiseert Limboland Limbolab (gericht op kinderen), Limbolive en de Pitch!.

Steun
Stichting Limboland wordt gesteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Doen, de Mondriaanstichting, SNS Reaal Fonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fiep Westendorp Foundation, VSB Fonds, Westergasfabriek, Het Ketelhuis, het Fonds Cultuurparticipatie, Het Kattenkabinet en Cam-a-lot.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht