Ingezonden persbericht


GEFCO versterkt haar aanbod in multimodaal transport

Oosterhout, 16 november 2010 - GEFCO versterkt haar aanbod in multimodaal transport. Hiermee speelt GEFCO in op de groeiende vraag naar steeds efficiëntere, zuinigere en milieuvriendelijkere logistieke diensten. De expertise en ervaring van GEFCO maakt de stap in deze nieuwe markt van "groene logistiek" gemakkelijk.

"De vraag naar multimodaal vervoer groeit als gevolg van beperkingen op milieugebied", zegt Ralf-Charley Schultze, hoofd van de multimodale logistiek in Europa, Rusland en Centraal-Azië. "Meer en meer bedrijven communiceren over hun beleid inzake duurzame ontwikkeling. "Op de middellange termijn zal het moeilijk te bevatten zijn dat transport alleen maar over duizenden kilometers lange wegen ging", aldus Ralf-Charley Schultze.

GEFCO is een toonaangevende speler in de markt van gecombineerd transport. Het heeft een ruime ervaring in multimodaal transport en is in staat om fijn afgestelde combinaties te ontwikkelen. GEFCO ontwikkelt de meest geschikte oplossing voor de behoefte van de industrie door slim gebruik te maken van bestaande infrastructuur. Naast kwaliteit op het gebied van service kan deze oplossing ook concurreren met wegtransport. GEFCO biedt al verschillende gecombineerde oplossingen aan zoals de weg-zee-weg verbinding van de Vigo-Saint Nazaire service, een weg-zee-binnenvaart oplossing voor Wuhan in China, en een weg-spoor-weg transport voor plantenleveringen tussen Parijs en Madrid.

De kracht van GEFCO ligt bij haar vermogen om uiterst betrouwbare stromen, ongeacht de moeilijkheden of problemen, in het vervoer te waarborgen. Ralf-Charley Schultze zegt hierover: "Onze toegevoegde waarde in het transport ligt bijvoorbeeld in het consolideren en groeperen van transporteenheden. Dankzij ons internationale netwerk kunnen we zorgen voor betrouwbare stromen. Als er bijvoorbeeld stakingen of storingen zijn in het spoorwegnet kunnen wij onmiddellijk ons netwerk van goederenvervoer over de weg inzetten".

Als logistiek architect en integrator is GEFCO bedreven in het beheren van meerdere spelers. Bij langeafstandstransport zijn verschillende actoren betrokken, waaronder expediteurs, wagen en container consolidatie exploitanten, spoorwegmaatschappijen en grondtransport bedrijven. "GEFCO's rol in deze keten is die van integrator", zegt Ralf-Charley Schultze. Door de opkomst van het nieuwe "groene logistiek" paradigma is het spoor steeds vaker een geliefd transportmiddel voor goederenvervoer. Europa is op weg naar een harmonisatie van verschillende verkeersroutes door de oprichting van tien pan-Europese spoorweglijnen, oost-west en noord-zuid. De spoorwegen zijn ook van groot belang in Oost-Europa en Rusland.

Na de succesvolle lancering van de Vesoul-Kaluga spoordienst blijft GEFCO multimodaal vervoer ontwikkelen. Sinds 5 maart 2010 wordt de productiefaciliteit in Kaluga, Rusland, bevoorraad door treinvervoer vanuit Vesoul in Frankrijk, met ten minste vijf heen-en terugreizen per week. GEFCO voert steeds meer multimodale diensten uit voor haar klanten, zoals de Madrid-Parijs verbinding voor Unilever. Ook Ikea heeft GEFCO gevraagd om een intermodale stroom te implementeren tussen het distributiecentrum in Fos-port (in de buurt van Marseille) en de Parijse regio. Andere projecten zijn opgestart zoals een verbinding tussen Koper in Slovenië en Rusland, een verbinding vanaf de Baltische havens naar Centraal-Azië, en één tussen Duitsland en Turkije.

De expertise en ervaring van GEFCO zorgen ervoor dat zij een belangrijke speler is in deze toekomstige sector.


- EINDE -

De GEFCO Groep
GEFCO zet de standaard voor logistiek binnen de industrie. Met haar 5 expertise gebieden, Logistiek, Gefboxsystem, Overseas, Overland en distributie van auto's is GEFCO in staat om wereldwijd, innovatieve oplossingen te bieden voor zowel inbound als outbound logistiek. Met een omzetcijfer van 2,9 miljard in 2009 is GEFCO aanwezig in meer dan 150 landen en behoort tot de top 10 van Europese logistieke dienstverleners. De Groep, die wereldwijd 400 vestigingen telt en 9.400 werknemers, focust zich op 3 zones: Europa, Azië en Zuid-Amerika.

GEFCO is sinds 1971 actief in de Benelux.
Website: www.gefco.net