Medisch Centrum Alkmaar

publicatiedatum: 16 november 2010

volop belangstelling symposium SEH

De afdeling spoedeisende hulp (SEH) van Medisch Centrum Alkmaar (MCA) besteedt aandacht aan het acute kind. Onder de titel 'Het acute kind, blokkendoos of een puzzel' is een symposium opgezet dat op 18 november ingaat op de verschillende ontwikkelingen bij de behandeling van (acute) kinderen. Doel is kennis te delen, zodat het acute kind geen 'ondergeschoven kindje' wordt.

kwetsbaar
Kinderen die met spoed in het ziekenhuis komen, verdienen speciale aandacht omdat ze extra kwetsbaar zijn. Ook kunnen kinderen minder goed vertellen wat er precies met hen aan de hand is. De behandeling van deze kinderen verdient een andere aanpak dan die van volwassenen. Door sprekers uit te nodigen van diverse specialismen wordt het kind vanuit verschillende hoeken belicht.

kennis delen
Om altijd de juiste zorg te kunnen bieden en de kwaliteit hoog te houden, is de afdeling SEH van MCA altijd bezig met scholing en training. Hier vloeit dan ook de organisatie van dit symposium uit voort, met als doelstelling kennis en ervaring met elkaar te delen. Het symposium is inmiddels volgeboekt, een teken dat het onderwerp leeft bij zowel interne als externe partijen. Onder meer ambulancemedewerkers, (SEH-)artsen, anesthesiologen, gespecialiseerd verpleegkundigen uit MCA en omliggende ziekenhuizen zijn aanwezig. Gezien de grote belangstelling zal dit symposium waarschijnlijk een vervolg krijgen in 2011.